• C Novo mesto
  • 21:54
  • Čet, 05.08.2021

Badmintonistke iz Romunije prinesle tri medalje – FOTO

V zadnjem avgustovskem vikendu je v romunski Timišvari potekal svetovni mladinski pokal v badmintonu. Z reprezentanco so se ga udeležila tudi tri dekleta iz mirnskega kluba.

TIMIŠVARA, MIRNANika Arh je slavila v igri ženskih dvojic (skupaj z Medvodčanko Petro Polanc). V finalu sta bili v dveh setih boljši od reprezentančnih kolegic, Eme Cizelj in Nastje Stovanje. To je odličen klubski uspeh in dobra popotnica za naprej, menijo v klubu.

Nika Arh je domov prinesla še eno kolajno, ko je skupaj v paru z Ivaničem iz Medvod po lanskoletnem slavju morala priznati premoč pojlski dvojici Smilowski/Swerczynska v treh setih. Mirnčani so se tokrat nekoliko slabše odrezali v posamičnih igrah, kjer je Ema Cizelj prišla do četrtfinala, Nika Arh in Nastja Stovanja pa sta obstali med 16 najboljših. Že v sredo se ekipa odpravlja na članski svetovni pokal v slovaški Trenčin, so še dodali v klubu.

Če bi se radi rekreirali, so vrata odprta

Medtem pa so pripravljeni tudi na začetek nove sezone. Z začetkom novega šolskega leta vabijo k vpisu nove člane, vadba pa bo vse do konca septembra brezplačna. Osnovnošolci lahko rekreativno igrajo badminton v športni dvorani pri OŠ Mirna ob ponedeljkih in četrtkih med 14. in 16. uro. Če bi se le želeli razgibati, pa lahko badminton igrate na rekreaciji ob četrtkih med 20. in 22. uro ter ob nedeljah med 19. in 21. uro, tudi to v športni dvorani pri OŠ Mirna.

Vir: Badmintonski klub Mirna, M. S.