• C Novo mesto
  • 10:05
  • Pet, 19.08.2022

FOTO: S konkurenco pometli tudi kadeti

pomurski sejem
e-bike

Kadeti RK Trimo Trebnje so na finalnem turnirju najboljših štirih ekip v Sloveniji svoje delo opravili izvrstno, saj so na turnirju prikazali najlepšo igro in zasluženo premagali vse nasprotnike ter tako postali državni prvaki v kategoriji letnika 1997 in mlajši.

TREBNJE – Z novo zlato medaljo so tako edini klub v Sloveniji, ki se lahko pri mlajših selekcijah v letošnji sezoni pohvali z dvema zlatima medaljama (SDA in kadeti). Poleg tega so zlato medaljo v letošnji sezoni osvojili še kot OŠ Trebnje, za katero igrajo vsi rokometaši, ki so člani RK Trimo Trebnje. Neverjeten dosežek, ki bo šel znova v zgodovino trebanjskega rokometa.

Za najboljšega igralca finalnega turnirja je bil izbran Matic Kotar (RK Trimo Trebnje), najboljši strelec je bil Nejc Planinc (RD Slovan) in najboljši vratar Žiga Urbič (RK Trimo Trebnje). V najboljšo sedmerko pa so bili izbrani naslednji igralci: Matic Kotar, Žiga Urbič, Valentin Mlakar (vsi RK Trimo Trebnje), Nejc Planinc, Darko Stojnič (oba RD Slovan), Tilen Kosi (RK Ormož) in Marko Sintič (RK Krško).

Za ekipo kadetov so nastopili: Iztok Mikec, Nejc Vencelj, Jakob Stare, Žiga Urbič, Matic Kotar, Urban Verbič, Gregor Potrebuješ, Gašper Potrebuješ, Nino Špelič, Luka Povhe, Andraž Zaplotnik, Valentin Mlakar, Timotej Gruden, Miha Krevs, Tilen Rajkovič in Rok Željko.

Tudi tokrat velja pohvaliti trebanjske navijače in starše, ki so napolnili trebanjsko dvorano in z navijanjem pričarali neverjetno vzdušje.

Zahvala velja tudi podjetjem ALVA, DANA, MIKROGRAFIJA, PREVOZI IN STREŠNIKI URBIČ, KOVINOPRODAJA TREBNJE IN BOBAN za finančno pomoč.

REZULTATI TEKEM:
1. tekma:
RK Jeruzalem Ormož : RK TRIMO TREBNJE       18:15   (12:7)
2. tekma: RD Slovan : RK Krško                                            24:23  (13:15)
3. tekma: RK Jeruzalem Ormož : RK Krško                              25:25  (12:13)
4. tekma: RK TRIMO TREBNJE : RD Slovan                       28:18   (15:6)
5. tekma: RD Slovan : RK Jeruzalem Ormož                             20:20   (9:14)
6. tekma: RK TRIMO TREBNJE : RK Krško                          23:16   (12:9)

KONČNI VRSTNI RED TURNIRJA:
1. mesto: RK TRIMO TREBNJE
2. mesto: RD Slovan
3. mesto: RK Jeruzalem Ormož
4. mesto: RK Krško

D.L.
(Foto: Samo Kobal)

sejmi