• C Novo mesto
  • 15:58
  • Čet, 30.06.2022

FOTO: Sevniški rokometaši osvojili Makarsko

V Rokometnem klubu Sevnica so se počitnice zaključile že avgusta. Člani in mladinci, kadeti in tudi najmlajši že pridno trenirajo, a fantje tudi med počitnicami niso povsem počivali, odšli so na mednarodni rokometni turnir.

SEVNICA – Po zaključku šole je namreč klub v sodelovanju s starši in sponzorji trem selekcijam kluba omogočil udeležbo na mednarodnem rokometnem turnirju v Makarski.

Mlajši dečki so v šestih tekmah dosegli štiri zmage. V borbi za uvrstitev so premagali ekipo Izviđač z 19:10 in osvojili končno tretje mesto. Posebno nagrado je prejel Mitja Janc, ki je na turnirju dosegel 57 zadetkov in bil najboljši strelec turnirja.

Starejši dečki so v skupinskem delu osvojili eno zmago. V borbi za uvrstitev so premagali ekipo Hrvatski dragovoljac z rezultatom 14:7 in zasedli končno peto mesto.

Kadeti so se v predtekmovanju odlično borili in dosegli dve zmagi. V tekmi s favoriti turnirja, ekipo Metkovič, pa so odigrali neodločeno 19:19. V velikem finalu so se nato še enkrat pomerili z isto ekipo in morali na žalost priznat poraz. Osvojili so drugo mesto in prejeli še dve nagradi. David Krnc je bil razglašen za najboljšega vratarja, Tomaž Flisek pa je bil z doseženimi 41 zadetki najboljši strelec.

Fantje so se izkazali tudi izven igrišč. Na otvoritvi je bila najbolj iskana oprema klubska kapa. Nekateri so ob tem iztržili še kakšen poljubček deklet ali pa skupno sliko. Navezali so kar nekaj stikov z dekleti iz Olimpije, Krima, Mostarja, Makarske .., tako da navijačic ni manjkalo. To se je poznalo tudi na izboru za mistra turnirja, kjer so se Sven Novšak, Luka Cigler in Blaž Kolman uvrstili med pet finalistov. Na koncu je Blaž postal drugi spremljevalec, Luka pa je osvojil naziv Mister turnirja.

Slovesna razglasitev je potekala na osrednjem Kačičevem trgu. Na koncu je ekipa Rokometnega kluba Sevnica osvojila še velik pokal Makarsko sunce. Podeljujejo ga ekipi, ki je najbolj zaznamovala turnir, tako v tekmovalnem smislu, fair-playu, udeležbi, obnašanju izven turnirja in druženju z ostalimi ekipami. Nagrada pa ni samo pokal, ampak tudi plačana kotizacija za vse selekcije kluba, ki se udeležijo naslednjega turnirja.

Vse to je dodatna motivacija za fante, da bodo priprave oddelali po najboljših močeh in se uspešno pripravili za novo sezono.

 

Besedilo in foto: Rokometni klub Sevnica

oglaševanje