• -0.86C Novo mesto
  • 20:45
  • Sob, 14.12.2019

FOTO: Temelji tekmovalnega kolesarstva v Sevnici

V Kolesarskem društvu Sevnica so pred nedavnim pripravili predstavitev tekmovalne ekipe mlajših selekcij cestnega kolesarstva s predajo tekmovalnih koles. Društvo, ki že skoraj dve desetletji skrbi za organizirani razvoj kolesarstva, dosedanje uspešno delo tako nadgrajuje s podporo razvoju tekmovalnega vrhunskega športa.

SEVNICA – Tekmovalna skupina fantov do kategorije mlajših mladincev oziroma do 17. leta starosti je bila s popolnim ciklusom treninga in tekmovanj udejanjena že lani, letos pa bo lahko z delom nadaljevala še v boljših pogojih. V Kolesarskem društvu Sevnica uspešno razvijajo rekreativni šport, na temelju dobrega dela pa so se odločili pristopiti na pomoč tudi zvrsti tekmovalnega vrhunskega športa. Obe ravni sta v mnogo čem odvisni od razširjenosti in uspešnosti obeh. Rezultati in uspešnost v tekmovalnem športu sta spodbuda množicam za ukvarjanje z rekreacijo, na drugi strani pa je tekmovalni šport v marsičem odvisen od rekreativne razširjenosti panoge. K sodelovanju so pritegnili trenerja cestnega kolesarstva Boruta Pirša in dolgoletnega sponzorja, podjetje Tanin Sevnica d.d., ki je namenil dodaten del sredstev za majhno tekmovalno ekipo.

V Kolesarskem društvu Sevnica verjamejo v dobro in kontinuirano delo z mladimi kolesarji, ob podpori sponzorjev, staršev in članov društva. V ta namen so s pomočjo sponzorja, podjetja Tanin Sevnica, staršev in društvenih rezerv nabavili nova kolesa za tekmovalce, da bodo s še večjim veseljem vrteli pedala. Po ugodnih pogojih in po želenih specifikacijah opreme je zelo kakovostna kolesa priskrbel prav tako dolgoletni sponzor Kolesarski center Sevnica-Krško. Kolesa so opremljena po vseh predpisih mednarodne kolesarske zveze UCI za posamezno starostno kategorijo glede na težo prenosov, so znamke TREK, s komponentami japonskega proizvajalca Shimano in popolnoma konkurenčna za raven dirkanja v mlajših selekcijah.

In za konec še najpomembnejše – kdo vse sestavlja mlado tekmovalno ekipo? To so Gaber Vandur, Drejc Bedek, Aljaž Prah, Anže Podlesnik in Žan Bregar. »Želimo jim uspešno sezono, z dobrimi rezultati, ob tej priložnosti pa tudi vsem sevniškim kolesarjem veliko prijetnih trenutkov s svojim kolesom,« so zapisali v sevniškem Kolesarskem društvu.

 

Kolesarsko društvo Sevnica
Foto: Judith Zgonec