• C Novo mesto
  • 20:32
  • Čet, 30.06.2022

FOTO: Zevnik in Lendaro zmagovalca 4. teka s Primožem Kozmusom

poletni festival

Tek s Primožem Kozmusom je tudi letos v Brežice privabil številne športne navdušence.  Na 3,5 km je slavil Sevničan, na 10,5 km dolgi progi pa domačin.

BREŽICE, SEVNICA – V sklopu prireditev Brežice moje mesto, je v soboto, 28. Junija, ob 19.30 uri, pok pištole oznanil start 4. teka s Primožem Kozmusom. Prireditve se je udeležilo 420 tekačev iz Slovenije in sosednje Hrvaške, od najmlajših, ki so se pomerili na 400m, do teka na 3,5km in 10 km. Prireditev je povezoval Peter Kavčič, ki je kot vedno poskrbel za pravi spektakel za gledalce in tekmovalce.

Zmagovalec teka na 3,5 km je postal Sevničan Robert Lendaro, ki je slavil zmago v Brežicah že lansko leto, od žensk je bila najhitrejša Breda Škedelj. Na 10,5 km dolgi progi je zmago slavil domačin Vid Zevnik, najhitrejša ženska je bila Loreta Kmet. Na 3,5 km so tekli tudi Jerneja Prah, ki je bila odlična 2., Lea Haler 5., Marjeta Košar 6., Ajda Slapšak 9., Polona Zevnik 10., pri fantih je Maj Popelar pritekel odlično 3. mesto, Tomi Bajc je bil 7.

Podelitev absolutno najhitrejšim  je bila ob 22.30 uri na velikem odru v Brežicah, kjer so Robert Lendaro, Maj Popelar in Jerneja Prah prejeli pokale, medalje in nagrade iz rok olimpijca Primoža Kozmusa in Molan Ivana, župana Brežic. Po podelitvi je na veliki oder v Brežicah stopila Severina, ki je navdušila kot vedno.

Besedilo in foto: Vanja Lendaro

dolenjske toplice
oglaševanje