• -0.86C Novo mesto
  • 20:44
  • Sob, 14.12.2019

Igrali so, kot da je konec sveta! To so najlepši utrinki – VIDEO

Slovenija je dobila nove športne heroje: rokometno reprezentanco, ki je močno pomlajena prigarala tisto, kar si je prislužila že ena generacija prej. Slovenci so po senzacionalni zmagi zapadli v evforijo, kakršni smo bili nazadnje najbrž priča ob lanskoletni Planici.

PARIZ – Če bi še dvajset minut pred koncem sinočnje tekme za tretje mesto kdo rekel, da se bodo Slovenci okitili z bronom, mu tega skoraj nihče ni verjel. Kazalo je, da tudi rokometaši sami ne verjamejo več, da še lahko naredijo preobrat. Pa jim je selektor Veselin Vujović, pravi genij na svojem področju, dejal, da morajo na igrišču umreti in da morajo igrati, kot da je konec sveta. Fantje so ga ubogali, visok zaostanek spretno znižali, potem izenačili, zmagoviti zadetek je dal Borut Mačkovšek.

Poglejte si posnetek selektorjevih besed, ki so danes obkrožile splet:

Po koncu tekme je Vujović novinarjem povedal, da so Slovenci sprva igrali kot pi***, namesto kot moški. Na srečo se je ta ‘moški’ pokazal še pravi čas in bron je v slovenskih rokah. Za tiste, ki si tekme niste ogledali, bo spodnji posnetek zadnjih desetih minut tekme, ki so bile kot pravi triler. Na njem boste opazili tudi jokajočega komentatorja Iva Milovanovića, sicer pa so si gledalci zapomnili tudi glasne slovenske navijačice, ki so vztrajale tudi v trenutkih, ko bi večina že obupala

Če pri nas vlada prava norija, so Hrvati razočarani in žalostni. Njihovi novinarji niso bili nič kaj prijazni, saj so poročali celo o tem, da so postali ‘narod luzerjev’ in da jim v skupinskih športih preprosto več ne gre. Kako je mogoče v zadnjih 20 minutah zapraviti osem golov prednosti, se najbrž sprašujejo še zdaj, šokirani so in ostali so brez besed.

Strinjajo se, da se mora njihov selektor Željko Babić posloviti, po drugi strani pa smo Slovenci dobili zadoščenje, ki smo ga tako dolgo iskali. Velikokrat smo bili tako blizu odličja in vrhu, a doslej se je vse to tako rado izmikalo. Zdaj pa se zdi, da nam je uspel preboj, o katerem se bo še dolgo govorilo. Če ste ob zmagi odprli steklenico terana, zagotovo niste edini, če ste potrebovali dokaz, da je res vse mogoče, ste ga zdaj dobili.

Že doma

Rokometaši so popoldne pristali na zagrebškem letališču (Ste se spraševali, ali je zanje sploh varno, da tam pristanejo?) in že tam doživeli pravi mali sprejem, navijači pa so jih dočakali tudi na Obrežju.

»Šele danes dojemamo, kaj smo dosegli. Lahko smo ponosni, da smo od začetka delovali kot celota in da se je to na koncu splačalo,« je ob tem povedal vratar Matevž Skok, kapetan Vid Kavtičnik pa je dodal, da si bo moral tekmo ogledati, da bo lahko analiziral, kaj vse se je dogajalo. Je pa prepričan, da je slovenska reprezentanca velika ekipa, saj se po takšnem zaostanku lahko vrnejo le velike ekipe. »Če bi mi nekdo povedal, da bomo v 19 minutah premagali Hrvaško, ki je imela osem golov prednosti, bi dejal, da je nor. Na koncu smo norci izpadli igralci in jaz, ker lahko le norci dobijo takšno tekmo,« pa je povedal selektor.

Pripravila: M. S.