• 7.46C Novo mesto
  • 15:37
  • Tor, 12.11.2019

Invazija na Split: slovenski reprezentanti na EP v tajskem boksu

Slovenska reprezentanca v tajskem boksu je prvi in drugi del priprav na EP izvedla v Scorpion gymu, zaključni del skupnih priprav pa v ljubljanskem Khun Kao gymu pod vodstvom selektorja Andreja Žveglića. Prvenstvo bo med 22. in 29. oktobrom v Splitu.

SPLIT – Prvenstvo, na katerem je 40 držav prijavilo 3500 udeležencev (tekmovalcev in strokovnega osebja), je podprto s strani državnega vrha, hrvaške predsednice in mesta Split. Vodilni organizator tekmovanja je legenda tajskega boksa, večkratni svetovni ter evropski prvak in prvi K1 zmagovalec v zgodovini Branko Cikatić.

V Slovenski reprezentanci je kar šest boksarjev iz Scorpion gyma: Žiga Gril, Sašo Vorkapić, Darko Drobež, Mirko Vorkapić, Rok Eršte in Bojana Šebenik. Poleg njih nastopa še Aleš Golob iz KTB Ptuj. Na čelu tekmovalcev bo dvočlanski strokovni štab: selektor Andrej Žveglič ter predsednik zveze Iztok Vorkapić, ki je pred tekmovanjem dejal, da Slovenija na prvenstvo odhaja z močno ekipo sedmih tekmovalcev, ki so svojo kvaliteto potrdili na nedavnih testnih tekmovanjih v Osijeku in Avstriji, kjer so pobrali zlata odličja. Na drugi strani je selektor dejal, da je ekipa pripravljena poseči po odličjih katere koli barve, saj so tekmovalci visoko motivirani in odhajajo na prvenstvo brez večjih poškodb. Ekipa bi po njegovih besedah bila verjetno še številčnejša, v kolikor bi imeli na voljo večja sredstva.

Konkurenca bo tudi tokrat zelo huda, še posebej zaradi dejstva, da bo to evropsko prvenstvo štelo kot kvalifikacije za nastop na svetovnih igrah prihodnje leto v poljskem Wroclavu, ki potekajo pod pokroviteljstvom Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Tekmovanje in rezultate bo mogoče spremljati prek hrvaških medijev, organizator pa je napovedal, da bo pri tem najbolj ažuren tretji program hrvaške televizije (HTV3).

Brez njih ne bi šlo

Ob tej priložnosti se Slovenska zveza tajskega boksa zahvaljuje vsem podjetjem, ki so ji stala ob strani ter omogočila odhod na tekmovanje, saj brez njih udeležbe s sredstvi, pridobljenimi od države, ne bi bilo, in to kljub bližini tekmovanja. Podjetja, ki so omogočila slovenski reprezentanci odhod na EP: Chemilab, d. o. o., Roletarstvo Medle, d. o. o., Delavska Hranilnica, d. d., Lekarna Novak, d. o. o., Brivnica Edis Osmanović, s. p., Avtohiša Berus, d. o. o. in Športna unija Slovenije.

Vir in foto: Slovenska zveza tajskega boksa