• C Novo mesto
  • 08:53
  • Pet, 19.08.2022

Lendaro 3. na maratonu treh src v Radencih

Tradicionalnega maratona v Radencih so se udeležili tudi sevniški atleti. Robert Lendaro je na 5,5 km dolgi progi osvojil 3. mesto. Uspeh sta dopolnila Dušan Kraševec in Marjeta Košar.  

 

RADENCI, SEVNICA – V Radencih je potekal že 34 maraton treh src. V deževnem dnevu se je zbralo preko 5.500 tekačev iz različnih držav, največje zanimanje so tako kot vsako leto poželi kenijski tekači.

Tekaškega praznika v Radencih so se udeležili tudi sevniški atleti. Robert Lendaro je tekmoval na 5,5 km dolgi progi, kjer je od 528 tekačev, ki so se podali na to razdaljo, osvojil odlično 3. mesto. Zmaga je odšla v roke Janu Brešanu, drugi pa je bil Peter Kastelic. Na zmagovalnem odru je pokal in nagrado prejel iz rok našega najuspešnejšega skakalca Petra Prevca.

Uspeh je dopolnil Dušan Kraševec, ki je nastopil na 42 km dolgi progi (teklo 232 tekmovalcev) in osvojil absolutno odlično 16. mesto, v kategoriji veteranov 45-49 let pa je osvojil 1. mesto. Ker je tek štel za državno prvenstvo veteranov, je postal državni prvak.

Na 10km je nastopila Marjeta Košar in osvojila 36. mesto (teklo 639 žensk). Na popoldanskem tekmovanju otrok pa sta nastopili Ajda in Živa Slapšak, ki sta zmagali vsaka v svoji kategoriji.

Vanja Lendaro
(Foto: AK Sevnica)

bee queen