• C Novo mesto
  • 19:57
  • Čet, 30.06.2022

Letošnja rokometna sezona zaznamovana s Trebanjci

poletni festival

Trebanjski rokometaši dokazujejo, da jim ni para. Članska ekipa je sezono končala na 5. mestu, čeprav jo sestavljajo skoraj sami domači igralci, mladi rokometaši pa z dvema osvojenima naslovoma prvakov nimajo konkurence.

TREBNJE – Članska ekipa RK Trimo Trebnje je sezono končala na odličnem 5. mestu v državi, čeprav ekipo sestavljajo sami domači igralci z izjemo Jake Ferkulja. To je v slovenskem rokometnem svetu izjema. Trebanjci tako kljub manjšim finančnim vložkom kot v preteklih letih ostajamo v samem vrhu slovenskega rokometa, na kar smo lahko izjemno ponosni.

V letošnji sezoni je Anže Ratajec po odhodu Staša Skubeta v Gorenje prevzel vlogo nosilca igre in jo več kot upravičil, saj je s svojimi predstavami veliko pripomogel h končnemu petemu mestu svoje ekipe. Postal je tudi najboljši strelec lige za prvaka in s tem atraktiven za druge klube. Tako odhaja na Madžarsko k Csurgi. Klemen Ferlin je s svojimi obrambami prispeval levji delež h končni uvrstitvi, proglašen pa je bil tudi za najboljšega vratarja lige. V naslednji sezoni bo v Gorenju delal družbo Trebanjcu Stašu Skubetu. Slednji je bil imenovan za najboljšega srednjega zunanjega slovenske lige, na kar smo v RK Trimo Trebnje upravičeno ponosni. Za njim sta mesti zasedla še dva Trebanjca, in sicer Sebastian Skube in Miha Zarabec. Vsem omenjenim igralcem želimo še obilo športnih uspehov in uspešno nadaljnjo športno pot.

V klubu si želimo, da bi nam tudi v naslednjih sezonah pri ustvarjanju velikih rokometnih imen pomagali sponzorji. Upamo namreč, da bodo za naš klub tudi naslednje sezone vsaj tako uspešne, kot je bila letošnja.

David Lipoglavšek

 

RK Trimo Trebnje že drugo leto zapored edini z dvema zlatima medaljama

V slovenskem prostoru mladi trebanjski rokometaši nimajo konkurence, saj se lahko že drugo leto zapored pohvalijo z dvema naslovoma državnih prvakov v dveh različnih selekcijah. Takšnega uspeha ni uspelo doseči nobeni drugi rokometni šoli v Sloveniji.

Da je trebanjska rokometna šola ena najboljših v državi, govorijo imena, kot so brata Skube, Ferlin, Zarabec, Papež in Ratajec, vsi uspehi pa so rezultat dela z majhnim številom igralcev, iz katerih enostavno delamo čudeže. Z njimi smo dobili naslednike prej omenjenih velikih rokometnih imen.

Mladinci so osvojili odlično 4. mesto v državi. Kadeti so na domačem parketu ob podpori polne dvorane glasnih navijačev postali državni prvaki. Prav tako so že četrto leto zapored starejši dečki A postali državni prvaki. Gre za čas, odkar igrajo rokomet v okviru RZS. Ta generacija rokometašev je dosegla naziv državnega prvaka v rokometu za osnovne šole že tretje leto zapored. Takega uspeha pred njo ni uspelo doseči še nobeni šoli. Starejši dečki B so osvojili končno 6. mesto v državi. Vse to so rezultati, na katere smo izjemno ponosni. Upamo, da bomo z načrtnim strokovnim delom v mlajših selekcijah še naprej ustvarjali igralce, ki bodo lahko svoje rokometne sanje dosanjali v kvalitetnejših in bogatejših klubih, matičnemu klubu pa se bodo vsaj delno vrnili finančni vložki, ki mlade peljejo v rokometni svet. Finančni vložki, ki smo jih v letošnji sezoni vložili v mlade, so z njihovimi uspehi poplačani.

Ob koncu sezone se zahvaljujemo otrokom, staršem, navijačem in sponzorjem, ki ste nas pri našem delu spodbujali in podpirali.

David Lipoglavšek

odpravi dioptrijo