• 8.04C Novo mesto
  • 02:20
  • Pet, 30.10.2020

Ljubljanski maraton: ODPOVEDAN

Čeprav je še nedolgo nazaj kazalo, da se bo Ljubljanski maraton vendarle odvijal na ulicah prestolnice, mu je te načrte dokončno prekrižal novi koronavirus. Ljubljanski maraton je tako odpovedan zaradi epidemioloških razmer, povezanih z novim koronavirusom, je na spletni strani te tekaške prireditve javnost obvestil direktor Ljubljanskega maratona Gojko Zalokar.

Ljubljanski maraton bi se moral odvijati v nedeljo, 25. oktobra, ko naj bi tekači svoje tekaške sposobnosti preizkusili na ulicah naše prestolnice. Načrtovali so sicer izvedbo v okrnjeni obliki, manj množično, brez šolskih in rekreativnih ter drugih prireditev. Takrat so sklenili, da naj bi nastopilo zgolj 450 tekačev ter 50 organizatorjev v vsaki od treh kategorij, in sicer na 10, 21 in 42 km, za takšno prireditev so takrat dobili zeleno luč Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

https://www.facebook.com/ljmaraton/photos/a.263650887006178/3364997470204822/

 

“Žal je drugi val in vse večje naraščanje okuženih z virusom sovpadlo z našim standardnim terminom Ljubljanskega maratona in nam onemogočilo varno izvedbo prireditve,” je zapisal Zalokar.

Še septembra je kazalo dobro, da maraton v novi, okoliščinam prilagojeni različici vendarle bo, a so se razmere v tem času toliko spremenile, da prireditve ne morejo izpeljati.

“Borba, borba in še enkrat borba nam kljub vsemu ni prinesla zmage nad virusom in ukrepi NIJZ. Do konca smo se trudili, da vendarle izpeljemo letošnjo prireditev, upoštevajoč vse ukrepe, ki so bili pogoj za pridobitev dovoljenja. Še več, dodali smo še vrsto novih, ki bi zaščitili tako udeležence kot tudi organizatorje in izvajalce našega maratona. Težko je reči, ali je to za nas poraz ali zmaga. Mnenja so deljena. Zagotovo pa je v tej bitki zmagal virus sars-cov-2,” je še zapisal Zalokar.

 

Pripravila: BB., za NaDlani.si, foto: Foto: Instagram, Facebook