• C Novo mesto
  • 08:25
  • Pet, 19.08.2022

Mlade male nogometašice v finale

pomurski sejem
sejmi

Sevniške osnovnošolke so po napornih nogometnih treningih dosegle svojevrsten uspeh. Zmagale so na polfinalnem tekmovanju v malem nogometu za starejše deklice in se tako uvrstile v finale.

SEVNICA – V četrtek, 10. aprila 2014, je v Šmartnem pri Litiji potekalo polfinale tekmovanja v malem nogometu za starejša dekleta. Tekmovanja smo se udeležile tudi učenke naše šole.

V preteklosti so se nad nogometom navduševali moški, danes pa se s tem športom ukvarja vedno več deklet. Tako smo se nekatere starejše deklice že v jeseni odločile, da pod vodstvom gospoda Igorja Povšeta pridno vadimo spretnosti preigravanja z žogo in usvojimo nogometna pravila. In končno je napočil dan, da pokažemo svoje znanje. Naprej smo se spopadle z nasprotnicami iz Celja in jih premagale z rezultatom 2:0. Sledili sta še dve tekmi, kjer smo izkoristile nezbranost golmanke in zmagale. Dobro smo igrale tudi v zaključnih sekundah in na ta način premagale vse nasprotnice. Poleg tega je bila Melani Knez izbrana za najboljšo igralko, Lea Klenovšek pa za najboljšo strelko.

Z zmago smo se uvrstile na finalni turnir in s tem prvič v zgodovini nogometa naše šole dosegle tako odmeven uspeh. Čeprav so bili treningi v preteklih mesecih zelo naporni, smo spoznale, da s trdim delom lahko dosežeš zastavljene cilje.

Franja Vovk in Eva Tihole, 9. B
OŠ Sava Kladnika Sevnica

(Foto: OŠ Sevnica)

kobra