• 20.54C Novo mesto
  • 18:00
  • Sob, 24.08.2019

Nepričakovani zapleti ob začetku sezone

Uspeh v pretekli sezoni je sevniškim rokometašem pomenil dodaten motiv v pripravljalnem delu sezone in pričakovanja so bila tudi v novi sezoni velika. A se je začetek sezone obrnil v povsem drugo smer.

SEVNICA – Najprej se je zalomilo pri kadrovanju, ko se vse okrepitve niso oz. še niso izkazale kot dodatna vrednost ekipe. Zato se je prekinilo sodelovanje s Štefaničem, a to ni razlog za stanje na lestvici. Pojavile so se težave s poškodbami in ko ima hudič mlade, jih ima veliko, pravijo v RK Sevnica. Po poškodbi Dražetiča so se poškodovali še Brglez, Gorenjak in Gjerek, na pokalni tekmi pa se je po trku z glavama poškodoval še Djurdjevič. Fižuleto sicer že trenira z ekipo, a še ni pripravljen za tekmovanje.

V takšni situaciji so priložnosti dobili tudi mlajši igralci, po večini mladinci, ki so v preteklosti kdaj obsedeli na klopi in niso dobili priložnosti za igro. Sedaj so vstopili na velika vrata, a jih je scena nekoliko presenetila. S klopi ali tribune je vse videti lažje, a ko si »v ognju«, je vse drugače. Trema, pomanjkanje izkušenj ali kaj drugega botrujejo večjim številom napak, ki se dogajajo predvsem v napadu, to pa omogoča nasprotnikom hitre nasprotne napade in doseganje lahkih zadetkov.

Navijači pri igralcih pogrešajo predvsem željo po uspehu in sproščenost, mladostniško razigranost, vse je videti nekako preveč zadržano in v krču. Na neugodnem gostovanju v Ormožu bodo morali fantje pokazati več zbranosti v napadu in borbenosti v obrambi, če bodo hoteli iztržiti ugoden rezultat. Tudi trener Godec upa, da se bodo fantje sprostili in odigrali odgovorno v obrambi in napadu, ter se na koncu skupaj veselili uspeha.

Tekma bo odigrana v Športni dvorani na Hardeku v Ormožu v soboto, 25. 10. 2014 ob 19. uri.

Rokometni klub Sevnica