• C Novo mesto
  • 21:53
  • Čet, 05.08.2021

Ponosne mažorete: Več let smo bile blizu, zdaj pa nam je le uspelo!

Trebanjske mažorete, ki osvajajo odličje za odličjem, ne le na državni ravni, ampak tudi širše, so že leta prave vzornice mlajšim rodovom, prihajajočim generacijam in nenazadnje tudi vsem, ki tega športa oziroma plesa ne spremljajo. Zagotovo pa marsikdo pozna trebanjska dekleta, ki že leta navdušujejo in so prava evropska velesila na tem področju.

TREBNJE – Z evropskega prvenstva v hrvaških Vinkovcih so se vrnile zadovoljne in nasmejane. Kako tudi ne, saj so ponovno nanizale številna odličja in nas tako spet malce razvadile. Po sprejemu, ki so jim ga pripravili v domačem Trebnjem, so nam povedale, da je bil dogodek, na katerem jih je pozdravilo res veliko ljudi, naravnost odličen.

»Pozdravila sta nas tudi župan Alojzij Kastelic in podžupan Jože Korbar. Zaigral nam je Občinski pihalni orkester Trebnje, nato pa smo se še malo posladkali in poveselili. Res smo vesele, da imamo toliko podpore, z nami v Vinkovce so namreč šli trije avtobusi navijačev, tako da je bila tribuna večinoma obarvana modro/trebanjsko!« so bile navdušene.

Pojasnile so nam, da so na Hrvaškem nastopile tri njihove skupine in pa šest parov:

  • Najmlajša kadet skupina (trenerki Tajda Uršič in Tina Dolenšek) je bila na evropskem tekmovanju prvič in od 17 skupin osvojila odlično 5. mesto.
  • Junior skupina (trenerki Špela Doles in Špela Strmec) je izmed 15 skupin vseeno uspela postati evropski podprvak in obdržati prvo mesto v državi.
  • Najstarejša skupina (trenerki Maša Zarabec in Alja Vencelj) se je v najelitnejši senior kategoriji po več letih tekmovanja le uspela prebiti do stopničk in je na koncu od 12 skupin osvojila srečno 3. mesto.

»Več let smo namreč že bile blizu, pa nikoli zraven. Letos pa nam je uspelo!« pravijo, ponosne tudi na svoje pare in njihove rezultate:

  • Kadet: 2. mesto Živa Štefe in Alina Gričar; 4. mesto Lea Novak in Ajda Rebeka Nagode.
  • Junior: 3. mesto Tina Kump in Ana Fink; 5. mesto Jerca Rakar in Kaja Mežan; 6. mesto Neli Bedene in Ema Pangerc.
  • Senior: 2. mesto Nuša Bedene in Ana Zarabec.

Trenerke vseh skupin in njihova mentorica Darja Korelec so z uvrstitvami več kot zadovoljne in ponosne: »Rade bi se zahvalile vsem navijačem, staršem in pomočnicam za spodbudo in podporo skozi celotno leto in na samem tekmovanju. Hvala tudi za lep sprejem v Trebnjem vsem, ki so ga pomagali pripraviti. Hvala vsem sponzorjem, ki so nam omogočili, da smo se sploh lahko udeležile tekmovanja,« so še povedale.

Hkrati pa ob tej priložnosti v svoje vrste vabijo tudi nove članice. Uvodno srečanje bo v petek, 30. septembra, ob 16. uri v jedilnici trebanjske osnovne šole.

Pred dvajsetimi leti, ko se je začela s tem posebnim plesom ukvarjati prva skupina v Trebnjem (danes jih je skupaj že približno 150), gotovo niso pričakovali, da jih bo to poneslo v višave. V zadnjem času ne mine prvenstva, s katerega se ne bi vrnile z odličji, Trebanjci in drugi pa so na svoja dekleta gotovo več kot ponosni. Naj nizajo uspehe še naprej!


Avtorica: Mojca Sladič