• 7.51C Novo mesto
  • 23:28
  • Tor, 12.11.2019

Športniki leta 2016 v občinah Sevnica, Novo mesto, Mirna in Trebnje

V teh dneh so v dolenjskih občinah razglasili športnike leta 2016. Tudi tokrat so najžlahtnejša priznanja dobili uspešni športniki, ki imena naših krajev nosijo v svet.

Občina Sevnica: Blaž Janc in Eva Lisec

Športna osebnost leta je postal Robert Perc, ki je s svojim dolgoletnim delom pomembno prispeval k razvoju športa v sevniški občini, leta 2016 je bil imenovan za predsednika evropske ju-juitsu federacije, je pa tudi eden od petih podpredsednikov mednarodne ju-juitsu zveze. Športnik leta je rokometaš Blaž Janc, ki je v letu 2016 dosegel izjemne klubske in tudi reprezentančne uspehe na olimpijskih igrah, ime kraja in občine ponesel po vsem svetu ter oblikoval velik zgled in vzor mladim. Športnica leta pa je Eva Lisec, ena od nosilk ženske članske košarkarske reprezentance, s katero je Slovenija skozi kvalifikacije prišla do premierne uvrstitve na evropsko prvenstvo. V kategoriji perspektivnih športnikov je Športna zveza Sevnica priznanja podelila nogometašu Luki Gučku, košarkarici Aleksandri Krošelj, atletinji Lei Haler, judoistki Tini Cigler in šahistki Pii Rožmanec. Prireditev je vsako leto tudi priložnost zahvaliti se za dolgoletno marljivo delo društev in klubov ob jubilejnem letu delovanja, letos Športnemu društvu Jablanica, Športnemu društvu Breg, Športnemu društvu Atraktiva, Teniškemu društvu Sevnica in Društvu za športno rekreacijo Boštanj. Župan Srečko Ocvirk je podelil še dve posebni priznanji olimpijskega komiteja, in sicer Blažu Jancu ter atletinji Evi Pepelnak iz radeške občine za doseženo drugo mesto na evropskem prvenstvu.

V Novem mestu slavil namizni tenis

Priznanja so novomeškim športnikom leta tokrat podelili v športni dvorani Marof. Za najboljšo športnico so razglasili atletinjo Bredo Škedelj, najboljši športnik je postal Darko Jorgić, njegov Namiznoteniški klub (NTK) Krka pa je postal najboljši športni kolektiv v novomeški mestni občini. Podelili so kar 63 županovih priznanj športnikom in športnicam za osvojitev naslova državnih prvakov ali za nastop v reprezentanci Slovenije in Bloudkova priznanja zaslužnim športnim delavcem. Zlato značko za življenjsko delo sta prejela Slavko Seničar in Andrej Jeriček, podelili pa so tudi priznanja za dosežke na delavskih športnih igrah. Prireditev so popestrili The Plut Family, akrobatska skupina Dunking Devils, športniki Gym Novo mesto, Kick boxing klub Mirage in Plesni studio Novo mesto, športna gosta prireditve pa sta bila judoistka Anamari Velenšek in spidvejist Matej Žagar.

Najboljša sta Vtičeva in Zarabec

V občinah Trebnje in Mirna pa sta najboljša športnika leta 2016 smučarska skakalka Maja Vtič in rokometaš Miha Zarabec, najboljša športna ekipa pa je Badmintonski klub Mirna. V različnih kategorijah je bilo nominiranih kar 21 imen. V imenu Olimpijskega komiteja Slovenije je zbrane nagovoril Blaž Perko, namestnik generalnega sekretarja za področje športa, ki je povedal, da OKS zanimajo tako vrhunski športniki kot ustvarjanje pogojev razvoj športa med mladimi. Glavni trener ženske skakalne reprezentance Stane Baloh pa je zbranim zaupal, da mu je vseeno, katero dekle je med najboljšimi, da je pomembno le to, da zastopa barve Slovenije. Dodal je še, da je letošnja sezona slabša od lanske, da pa vsakemu padcu sledi tudi vzpon.

Jubilejno priznanje občin Trebnje in Mirna je prejel Kegljaški klub Trebnje, Plaketo za delo v športu v občinah Trebnje in Mirna pa Miran Jurak, sicer tudi sekretar Športne zveze občin Trebnje in Mirna in član strokovnega sveta. Športni znak Občin Trebnje in Mirna so prejeli Nika Arih (badminton), Ema Cizelj (badminton), Tadej Hribar (atletika), Moto klub Team Fortuna Trebnje (motokros) in Nika Radelj (kegljanje). Priznanje mladi športnik/športnica leta in mlada športna ekipa Občin Trebnje in Mirna sta prejela Vid Koščak (badminton) in Matej Gorišek (karate). Športnik leta Občin Trebnje in Mirna po izboru navijačev je bil Lan Gašperin, mladi igralec golfa.

Pripravila: M. S. Foto: Občine Sevnica, Novo mesto, Mirna