• C Novo mesto
  • 08:21
  • Pet, 19.08.2022

Trebanjski rokometaši v zgodovino

pomurski sejem
sejmi

Tretjič zapored so rokometaši OŠ Trebnje osvojili naslov državnih prvakov, skupaj so bili najboljši že petkrat, kar doslej ni uspelo še nobeni osnovni šoli.

 

TREBNJE – V četrtek, 10. aprila, se je v organizaciji OŠ Dragomirja Benčiča-Brkina v Kozini odvijalo finale v rokometu za osnovne šole v kategoriji starejših dečkov (letnik 1999 in mlajši). OŠ Trebnje je svoje nasprotnike premagala brez težav ter zasluženo osvojila 1. mesto v državi in se zapisala v zgodovino slovenskega rokometa za osnovne šole, saj še nobeni osnovni šoli ni uspelo postati državni prvak trikrat zapored. Poleg tega je OŠ Trebnje tudi edina, ki je bila državni prvak že petkrat. Do zdaj je v velikem finalu nastopila sedemkrat in osvojila petkrat prvo mesto, enkrat drugo in enkrat tretje mesto.

Prvo tekmo je OŠ Trebnje odigrala proti OŠ Hrpelje. Trebanjci so vodili od prve do zadnje minute in zasluženo zmagali za visokih devet zadetkov. Drugo tekmo so Trebanjci odigrali proti OŠ Ormož. Trebanjci so podobno kot v prvi tekmi vodili od začetka do konca, vendar so se Ormožani v prvem polčasu dobro upirali, saj Trebanjci za več kot tri zadetke niso vodili nikoli. V drugem polčasu pa je OŠ Trebnje popolnoma zagospodarila na igrišču in na koncu slavila za neverjetnih deset zadetkov. Tako se je OŠ zopet veselila prvega mesta in dokazala, da se v Trebnjem odlično dela z rokometaši, za kar ima izredno zahvalo Rokometni klub Trimo Trebnje, saj so prav vsi učenci tudi člani tega kluba. Najboljši igralec turnirja je bil Trebanjec Marko Kotar, v najboljši sedmerki pa sta bila poleg njega še Miha Kotar in Kristjan Horžen.

Igralci, ki so nastopili za OŠ Trebnje: Andraž Brezovar, Alen Kukenberger, Tevž Gabrijel, Hriberšek David, Miha Kotar, Marko Kotar, Kristjan Horžen, Urh Pangerc, Jan Redek, Urh Poglavc, Žiga Medved, Timotej Majzelj, Amadej Jerlah, Luka Falkner, Nejc Jaklič, Luka Rogelj, Žan Zakošek, Lovro Višček, Tim Pangrc, Aljaž Hribar in Marko Smolič.

Pohvaliti pa velja tudi mažoretno skupino Osnovne šole Trebnje, ki je odlično nastopila in spodbujala trebanjske rokometaše. Ob tem se za finančno pomoč zahvaljujejo še sponzorjema, podjetjema Sika in Alva.

Rezultati finalnega turnirja:
1. tekma: OŠ TREBNJE : OŠ HRPELJE 29:20 (13:9)
2. tekma: OŠ TREBNJE : OŠ ORMOŽ 29:19 (14:12)
3. tekma: OŠ HRPELJE : OŠ ORMOŽ 18:25 (11:15)

Končni vrstni red finalnega turnirja: 1. mesto OŠ Trebnje, 2. mesto OŠ Ormož, 3. mesto OŠ Hrpelje

 

David Lipoglavšek
(Foto: OŠ Trebnje)

sejmi
poletni festival