• 24.63C Novo mesto
  • 16:07
  • Pet, 13.09.2019

Zmaga za novomeške nogometaše

Nogometaši novomeške Krke so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1:0. V Celju so v 94. minuti do točke prišli domači. Tokrat do vseh treh novomeščani.

Strelec zadetka v izdihljajih tekme, Marin Perić zadovoljstva ne skriva: “Občutki so čudoviti. Zelo smo srečni. Vsi, od trenerja, do čistilke, saj vemo, da doma še nismo zmagali. Zaslužena zmaga, zdaj se lažje diha.”

Dolenjci so po prvi domači točki, ki so jo osvojili proti Rudarju, tokrat prišli še do prve domače zmage v sezoni. Zanjo je tik pred koncem tekme poskrbel Marin Perić. Na drugi strani novi trener Celja Iztok Kapušin še čaka svojo prvo zmago na celjski klopi, tudi po zaslugi dejstva, da Celjani gola niso dosegli že 455 minut. Tako še vedno ostajajo na zadnjem mestu.

Po relativno mirnem uvodu tekme so bili v nadaljevanju Celjani tisti, ki so konkretneje napadli tekmečeva vrata. Eden bolj aktivnih je bil Valon Ahmedi, ki pa mu v nekaj poskusih ni uspelo premagati domačega vratarja Miodraga Mitrovića.

Ta je imel največ dela v 21. minuti, ko je predenj prišel Ivan Firer, a je bil zmagovalec tega dvoboja Krkin vratar. Firer je zapravil še eno priložnost v 31. minuti, kar je bil tudi zadnji nevarnejši poskus v tem delu igre.

V drugem polčasu je prvi zagrozil Denis Mojstrovič, ko je sprožil v 49. minuti z 20 metrov, Matic Kotnik pa je dobro posredoval. V 61. minuti je slednji žogo le pospremil s pogledom po strelu Lea Ejupa, a je ta končala nekaj centimetrov mimo cilja.

Pri gostih je v 65. minuti do strela prišel Esteves De Sousa, a je ostalo pri 0:0. Ko je po strelih Blaža Vrhovca, ki je meril malce previsoko, in debitanta Grege Končarja, ki je s strelom z glavo za malo zgrešil vrata gostov, kazalo, da se bo tekma končala brez zmagovalca, pa je v četrti minuti sodniškega dodatka udaril Marin Perić, ki je do žoge prišel nekoliko srečno po podaji s prostega strela.

Krka bo v 12. krogu v nedeljo gostovala v Novi Gorici, Celje pa bo dan prej gostilo Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si