• C Novo mesto
 • 12:03
 • Ned, 13.06.2021

10 trikov, kako preurediti dom in mu s tem povečati vrednost!

Trg z nepremičninami je vedno zanimiv in čeprav je COVID-19 znatno zreduciral zanimanje za najem novih stanovanj, lahko vseeno z majhnimi triki in deli, ki jih brez težav izpeljete sami,  povečate vrednost svojih nepremičnin.

Obdobje samoizolacije je mnogim dalo priložnost, da preuredijo svoje domove. To je posledica obilice časa, ki smo ga imeli, pa tudi dejstva, da mnogi ne zdržijo bivanja v zanemarjenih prostorih. Vsekakor je preurejanje vaše nepremičnine produktiven način, kako izkoristiti dan in lahko prispeva k višji prodajni ceni vaše nepremičnine.

Večina popravil oz. opravil se nanaša na stvari, ki jih lastniki lahko opravijo sami in ne zahtevajo veliko znanja ali spretnosti, niti strokovne opreme.

 

 1. Barva za stene

Osvežitev barve sten je eden najpreprostejših načinov,da bo vaš dom izgledal čist in nov. Izberite nevtralne odtenke, ki bodo zlahka ustrezali vsem članom družine. Ker bodo vsak potencialni kupec ali najemnik najprej videl vhodna vrata, tudi te osvežite z novo barvo. Poskusite rdeče, modre ali zelene odtenke, ki so zdaj v trendu.

Izbira barve vaših sten, je zelo pomembna

Izbira barve vaših sten, je zelo pomembna

 1. Barve pohištva

Številni domovi imajo še vedno leseno pohištvo, na katero čas močno vpliva. Sveža barva v nevtralnih tonih bo dala vtis rednega vzdrževanja vašega pohištva.

Prebarvajte vaše stare, lesene površine

Prebarvajte vaše stare, lesene površine

 1. Ročaji v kuhinji

Trendi v kuhinjah se pogosto spreminjajo in ljudje le redko spreminjajo stvari, ki so jih vajeni. Kljub temu, če zamenjate ročaje na kuhinjskih omarah, lahko v prostor vdihnete povsem novo življenje. Če izberete svetle ročaje, boste svojim omaram dali vtis modernega dizajna.

Pravi ročaji v kuhinji, lahko povsem spremenijo izgled prostora

Pravi ročaji v kuhinji, lahko povsem spremenijo izgled prostora

 1. Prostori za shranjevanje

Nered v hiši nikoli ni lep prizor in to težavo boste enostavno rešili tako, da ustvarite prostor za shranjevanje odvečnih stvari. Napolnite prazno steno s policami, v kateri lahko shranite svoje stvari in sprostite mize. S tem boste nemudoma dosegli večjo prostornost vašega prostora.

Odvečne stvari, pospravite na police

Odvečne stvari, pospravite na police

 1. Temne kuhinjske elemente, pobarvajte v svetle tone

Pred 20 leti so bili temni kuhinjski elementi moderni, danes pa se je moda spremenila in kuhinjske omare so večinoma v svetlih tonih, da  navidezno prostor odprejo. Z nekaj barve za les, vdihnite malo svetlobe v svoje stare, temne kuhinjske elemente.

Naj vaša kuhinja, spet zaživi

Naj vaša kuhinja, spet zaživi

 1. Ploščice v kopalnici

Celovita menjava ploščic je drag postopek in zahteva pomoč keramičarja. Toda tako kot pri stenah in kuhinjskih omaricah lahko tudi ploščice pobarvate s profesionalno barvo. Lahko jih krtačite, da dodate sodobne vzorce in dolgočasno kopalnico, spremenite v prijetno okolje, polno stila.

Spremenite barvo svojih ploščic

Spremenite barvo svojih ploščic

 1. Dvoriščne ploščice

Morda tega še niste slišali, toda s čistilcem pod tlakom lahko operete dvoriščne ploščice tako, da bo prostor videti bolj urejen. Ploščice bodo videti tri odtenke svetlejše, zato bo okolje videti bolj prostorno in udobno.

Dvoriščne ploščice lahko očistite

Dvoriščne ploščice lahko očistite

 1. Urejen vrt

Večina strank danes išče urejene zunanje prostore, ki ne potrebujejo preveč vzdrževanja. Namesto cvetnih gred z zemljo, si rajši omislite visoke grede. Travnate površine zamenjajte z gramoznimi površinami in dvorišče boste spremenili v prijetno okolje, v katerega vam nebo treba nenehno vlagati.

Urejen vrt

Urejen vrt

 1. Znebite se zaves

Če nimate izjemno velikih oken in visokega stropa, lahko masivne težke zavese v manjših prostorih povzročijo občutek klavstrofobije. Zavese zamenjajte z žaluzijami, ki zavzamejo manj prostora.

Zavese lahko prostor občutno pomanjšajo

Zavese lahko prostor občutno pomanjšajo

 1. Odstranite tapete

Stena, prekrita s tapetami, je bila hit do pred 15 leti, vendar se je moderna estetika spremenila in tapete niso več privlačne. Izberite nevtralne stenske barve in če želite v prostor vdihniti malo osebnosti, eno steno pobarvajte z bolj udarno barvo.

Znebite se starih tapet

Znebite se starih tapet

 

 

 

Zbrala: Neža P., Foto: Pexels