• C Novo mesto
  • 23:56
  • Pet, 20.05.2022

20-letnik odpira escape room v Kostanjevici na Krki

Če si pustolovske narave in rad brskaš po dejstvih iz zgodovine, je čas da se odpraviš na novo doživetje. Mladi graščak, Maj Kerin Colarič je v Kostanjevici na Krki nekdanje meščansko življenje obudil v svoji Vili, ki se že predstavlja na trgu kot živi muzej.

Vila Colarič

Skupaj je stopila celotna družina in podprla Majevo idejo.

Minuli petek je 20-letni Maj Kerin Colarič v njegovi družinski hiši Colarič uredi živi muzej, ki ga namenja turizmu. Za močno ljubezen nad zgodovino ga je navdušil njegov dedek.

Vila Colarič

Vila Colarič ponos Kostanjevice na Krki.

Vila Colarič je stoletna hiša, ki jo je Maj opremil s starim pohištvom med katerim pravladuje vzdušje baroka. Hišni inventar in pohištvo je več let iskal, zbiral in nakupoval preko spleta in v starinarnicah. Prostor živega muzeja je razdeljen na tri glavne sobe, ki jih povezuje vhod v vilo in hodnik. V drugem delu hiše Maj živi. Prostore živega muzeja pa krasijo kičaste freske, grajsko pohištvo, štukature, porcelan.

Vila Colarič

Majeva največja podpora.

Podporo mlademu Maju nudi cela družina, predvsem pa je nanj ponosna babica Marija, ki mu o preteklosti še vedno pripoveduje. Vila Colarič je hiša, ki je niti hude poplave na otoku niso prizadele.

Ker je imela v baroku izreden pomen glasba, je ena od sob posvečena prav njej. Izrazito pade v oči star koncertni klavir, na katerega Maj gostom tudi zaigra. Maj Kerin Colarič ima izreden čut in dar, da obiskovalcem na hudomušen in pravljični način predstavi njegovo življenje. V njegovi družbi zabave ne zmanjka saj je poln zanimivih anekdot. S predmeti, ki jih je zbral želi zbujati pozornost na ohranjanje zgodovine.

Vila Colarič

Baročna glasba.

Med obiskom Vile Colarič boste lahko srknili tudi skodelico čaja ali kave in pojedli sladico. Vsak predmet živega muzeja je otipljiv. To pomeni, da ga lahko dejansko primete v roke in uporabite ali preizkusite. Obleke, ki jih nosi Maj in ostale tete in sestrične zgodbo še dodatno oživijo. Sedeti na tako udobnih stolih ni nekaj vsakdanjega, tipkati na pisalni stroj, igrati na stoletni klavir in še in še – je izredno doživetje.

Vila Colarič

Vsak ima svojo zadolžitev.

Maj Colarič Kerin odpira vsem gostom vrata. Kmalu pa bo doživetje v Vili popestril tudi dodaten animacijski program, kjer boste poleg živega muzeja lahko reševali in odkrivali zaklade zgodovine, iskali skrita sporočila, odgovarjali na uganke, preizkusili se boste lahko v tem, kako je biti graščak ter opravljali druge žive vloge. Vila Colarič bo tako z escape room Kostanjevici na Krki doprinesla dodano vrednost k turistični ponudbi.

Vila Colarič

Čas za raziskovanje preteklosti.

Avtor: S.B., FOTO: #sergeja

cvetličarna