• C Novo mesto
  • 15:25
  • Pon, 08.08.2022

5 zanimivosti o erotičnih sanjah

Čeprav se velikokrat ne spomnimo svojih sanj, vsi sanjamo in to pogosteje, kot si predstavljamo. Ne glede na to, o čem sanjamo, je celoten proces sanjanja v bistvu zelo normalen pojav. Sanjamo lahko o čem lepem, poznanem in prijetnem, lahko pa zaidemo povsem v drugo smer in sanjamo slabe, strašljive in neprijetne stvari.

Iz nekaterih sanj se neradi zbudimo, spet druge pa povzročijo, da se zbudimo prestrašeni, zadihani in osupli. Erotične sanje so vsekakor zanimiv pojav, saj jih lahko uvrščamo tako v prvo kot v drugo skupino, odvisno od naših preferenc. Kaj pa sploh pomeni to, da sanjamo o erotičnih stvareh?

Erotične sanje so pokazatelj, da sanjarite o kakšnem erotičnem doživetju, čeprav se tega morda sami sploh ne zavedate. Nekje globoko v podzavesti pa se skrivajo občutki, morda še nepoznani, ki si jih želite preizkusiti. Preberite si nekaj zanimivosti, povezanih z erotičnimi sanjami.

Nad njimi imamo zelo malo nadzora oz. kontrole

Tako kot pri drugih sanjah, tudi pri erotičnih nimamo lastnega vpliva na to, o čem sanjamo. Ne moremo se vnaprej odločiti, da bi radi sanjali o erotičnih stvareh, prav tako ne moremo vplivati na to, kako se v sanjah odzovemo na dotične erotične slučaje.

V erotičnih sanjah podzavestno izpolnjujemo neko globljo željo

Če sanjate o erotičnih zadevah, potem je morda čas, da svoje spolno življenje malo začinite. Stopite izven svojih okvirjev, morda vas tam čaka drugi svet.

Lahko postanejo resničnost

Če sanjate o seksu in v sanjah doživite orgazem, ni izključeno, da se boste prebudili na enak način – z doživljanjem orgazma. Naša spolovila lahko sanje doživljajo kot resničnost in tako nevede dejansko doživimo svoje erotične sanje.

Možno je, da predstavljajo odsev naših vsakdanjih doživetij

Erotične sanje nam lahko povejo marsikaj o tem, kako se sami počutimo v tem trenutku. Če se morda nahajate tik pred izpolnitvijo nekega projekta ali izdelka in se zbudite iz erotičnih sanj tik pred doživetjem vrhunca, potem je to lahko znak, da tudi vašega projekta ne boste izpeljali do konca.

Erotične sanje so zelo pogoste

Prav vsak posameznik, tako moški kot ženske, vsaj enkrat na mesec sanja o erotičnih stvareh, čeprav se sami tega morda sploh ne zavedajo. Erotične sanje so zelo pogost pojav, na vsakem posamezniku pa je, kako jih bo prenesel v svoje resnično življenje in na kakšen način bo izkoristil to, kar mu skozi sanje šepeta podzavest.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Unsplash, Pexels

dolenjske lekarne