• C Novo mesto
  • 03:51
  • Ned, 27.11.2022

4 znaki, da morate nemudoma zaključiti z razmerjem

Kako veste, kdaj je vajino razmerje prišlo do tiste točke, ko ga je boljše zaključiti, kot pa da bi z njim nadaljevali? V spodnjem članku vam razkrivamo nekaj znakov, ob katerih morate o razhodu temeljito razmisliti.

  • Govorite o izboljšanju razmerja nekoč v prihodnosti oziroma z drugimi besedami ste prepričani, da se bodo stvari spremenile, »ko« … Primeri takšnega mišljenja so na primer: »Vem, da me bo bolj cenil, ko se bova poročila.« »Vem, da ne bo več tako razburljiva, ko konča z izpiti.« »Bolj bova povezana, ko se bova preselila na svoje.« Res je, da se lahko tudi takšne stvari zgodijo, vendar pa se najpogosteje ne. Ne dovolite, da vas fantazija o razmerju drži skupaj z osebo, ki ni prava za vas.
  • Čutite pritisk, da se morate spremeniti in zato se počutite manjvredne. S tem seveda ne mislimo, da vaš partner želi, da na primer v solato date manj česna, kot bi vam ustrezalo. Mislimo na komentarje, ki zadevajo vas osebno, na primer da morate shujšati ali poiskati boljšo službo. Pogosto takšne zahteve vodijo v slabo samopodobo in depresijo.
  • Težko organizirate srečanje z vašimi prijatelji in družino, ker se mu vaš partner ali partnerka vztrajno izogiba. Ali vas je strah povedati, da sta povabljena na poroko? Ali dogovarjanje o odhodu na prijateljevo zabavo traja ure in ure? Ali vaši sodelavci sploh vedo, da ste v zvezi? Razumljivo je, da so srečanja z družino ali prijatelji lahko neprijetna, vendar pa se v dobri zvezi pričakuje, da so del vsakodnevnega življenja in da se jih skupaj udeležite.
  • Počutite se zahtevne in razvajene zmeraj, ko izrazite svoje potrebe. Za svoje občutke se na koncu celo opravičite. Zavedajte se, da imamo vsi svoje »nore« trenutke ali iracionalne želje, vsi imamo tudi negativna čustva, kot so ljubosumje, nelagodje, jeza in marsikaj jih lahko sproži. Ne sramujte se teh občutkov in ne dovolite, da drugi zatirajo vaše dejanske želje, pa čeprav se zdijo nenavadne.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels