• C Novo mesto
  • 17:58
  • Sob, 04.12.2021

5 najpogostejših stvari, ki uničujejo razmerje

Vzdrževanje dobrega odnosa in zdravega razmerja ni vedno najlažje. V začetni fazi zaljubljenosti se vsak počuti blaženo in ne vidi morebitnih napak partnerja, vendar ta rožnata faza slej ko prej mine. Takrat pride na vrsto reševanje nestrinjanj, konfliktov, sprejemanje kompromisov in partnerjevih tako dobrih kot tudi slabih lastnosti. Marsikateremu paru uspe, da živijo v srečni zvezi, marsikdo pa zapade v toksično razmerje, v katerem je ujet in ne zna narediti konca. Preberite 6 najpogostejših stvari, ki uničijo vsako razmerje, četudi na videz srečno.

Težave z zaupanjem

Zaupanje je ključnega pomena v srečni zvezi. Če ima eden od partnerjev (ali oba) težave z zaupanjem, to postopoma uničuje zvezo. Seveda je vse mogoče rešiti, vendar le v primeru, da sta oba partnerja pripravljena na to.

Nezvestoba in ljubosumje

Nezvestoba uniči večino zvez, saj se partner, ki je bil enkrat prevaran, zelo težko pobere, odpusti in živi naprej. Vsekakor življenje ni več enako, kot je bilo prej. Nekoliko manj očitno, a enako intenzivno pa razmerja uničuje tudi pretirano ljubosumje.

Težave s komunikacijo

Dobra komunikacija je ključ do srečne zveze. Partnerja morata biti iskrena drug z drugim in povedati, kaj si mislita, kaj čutita. Če to nista, slej ko prej pride do trenja, nezadovoljstva. Problemi se nabirajo, namesto da bi se rešili. Ko se potem vendarle odločita za reševanje, je velikokrat že prepozno.

Nekompatibilnost

Čeprav vsi poznamo rek “nasprotja se privlačijo”, to ne drži vedno. Če partnerja nista kompatibilna, je zelo težko, da razmerje dejansko uspe na dolgi rok. Nekompatibilna sta lahko seksualno, čustveno, romantično … To ne pomeni, da si morata biti zelo podobna, pomeni le, da morata znati skupaj funkcionirati.

Nasilje

Tako kot povsod drugje, nasilje uničuje tudi romantične odnose. Ne glede na to, ali gre za psihično ali fizično nasilje, je to nedopustljivo. Pogosto ljudje psihičnega nasilja in manipulacije ne zaznajo dovolj hitro, zato je morda vredno na to vrsto nasilje še posebej opozoriti.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Unsplash