• C Novo mesto
  • 18:06
  • Sob, 24.09.2022

6 intimnih navad, ki bodo okrepile vaš odnos in zakon – osvojite jih

Ne glede na to, kako zaposleni in obremenjeni ste, si nekaj časa vsak dan, rezervirajte za izkazovanje nežnosti z vašim partnerjem. Včasih so dovolj le malenkostne geste, da oživijo ljubezen in predanost partnerskemu odnosu.

Prekomerne obveznosti in stres pri delu lahko negativno vplivajo na odtujenost partnerjev, velike pretrese v odnosu in zakonskih zvezah. Najboljše zdravilo za to je, da se o situaciji z vašim partnerjem, iskreno pogovorite. Čeprav morda mislite, da se od vas pričakujejo velike žrtve in kretnje, so običajno najbolj pomembne malenkostne geste, da se stvari znotraj odnosa, izboljšajo.

 

Foto: Pexels

Foto: Pexels

 

Po mnenju strokovnjakov je eden izmed razlogov, zakaj pari izgubijo zanimanje in prenehajo biti spolno intimni ta, da je pogosto en partner bolj agresiven, torej želi imeti pravi odnos, drugi pa je bolj obramben in odtujen in se posledično začne, čustveno umikati.

Eden od načinov za oživitev ljubezni je, da spremenite svoje navade kot par. Če želite izboljšati svoj odnos, je ključnega pomena to, da delate na svoji čustveni, fizični in duševni povezanosti. Tukaj vam lahko pomaga naslednjih šest napotkov:

 

  1. Čustvena intimnost je v odnosu zelo pomembna

Poskusite odprto govoriti o potrebah drug drugega. S tem boste ponovno ustvarili pravo  ljubezensko razmerje in si povrnili medsebojno spoštovanje. Tako boste z partnerjem lahko ostali povezani, tudi če se kdaj o kakšni stvari, ne boste strinjali.

 

  1. Bodite nežni drug do drugega, to spodbuja strast

Majhne kretnje, kot so držanje za roke, nepričakovan objem in nežen dotik vodijo k dolgem ter srečnem zakonu. Takšne malenkostne geste, spodbujajo zaupanje ter občutek ljubljenosti v razmerju.

 

  1. Bodite prijazni in premišljeni v odnosu

Pokažite partnerju, da vam je mar in da cenite vse, kar za vas naredi. Za to niso potrebne velike geste, le nekaj majhnih pozornosti- s tem ne mislimo velikih materialnih gest, kot so razna draga darila temveč, šopek nabran na poti iz službe, lepa beseda ob spontanem trenutku,… Da, takšne malenkosti štejejo in so zelo pomembne.

 

Foto: Pexels

Foto: Pexels

 

  1. Za partnerja odložite vsaj nekaj minut

Ne glede na to, koliko obveznosti imate, se ločite od dela in drugih obveznosti in partnerju namenite nekaj časa. To je preprost način, da svojemu partnerju pokažete, da radi z  njimi preživljate čas in da jih imate radi.

 

  1. Dan preživite skupaj

Zdi se preveč preprost in nasvet, nekje iz davnih časov, toda če si lahko vzamete en dan ter ga namenite samo za preživljanje časa z vašim partnerjem, se bo med vama krepil občutek večje povezanosti. Bodite predani drug drugemu, pozorno poslušajte drug drugega in uživajte v skupni intimnosti.

 

Foto: Pexels

Foto: Pexels

  1. Recite: “ljubim te”

Nič ni tako intimnega kot sta tisti dve sladki besedi. Če jih izgovarjate vsak dan, bo ljubezen sigurno živela še naprej. Če mislite, da bi vašemu partnerju, ugajalo še kaj več kot samo “ljubim te”, dodajte zraven še nekaj sladkih, prijaznih besed, da se bodo počutili dobro in cenjeno.

 

 

 

Pripravila: Neža P., Foto: Pexels