• C Novo mesto
  • 04:01
  • Tor, 28.06.2022

6 znakov, da je vaš partner finančno nestabilen

V vsakem zdravem razmerju je iskrenost vrednota, ki ima ogromen pomen. Čeprav se marsikdo nerad pogovarja o financah, pa slej ko prej mora priti tudi do tega pogovora. Če želite preostanek svojega življenja preživeti skupaj, je denar zelo pomembno področje, kjer ne sme biti nezdravih skrivnosti. Če do pogovora še nista prišla, je čas, da se počasi pogovorita. Mi pa vam danes predstavljamo nekaj znakov, ki nakazujejo na to, da je vaš partner finančno nestabilen in to spretno skriva pred vami.

Glede denarja je zelo skrivnosten

Vsi imamo pravico do zasebnosti in nadzora svojega denarja, pa vendar je normalno, da si partnerja do neke mere zaupata. Če na primer skupaj varčujeta za potovanje, vaš partner pa laže o svojih prihodkih ali pa ima pred vami čudne skrivnosti, je verjetno nekaj narobe.

Nima prihrankov ali investicij

Ko smo mladi in šele začenjamo svojo kariero, je povsem normalno, da nimamo denarja, ki se kopiči oziroma nimamo priložnosti za vlaganje v investicije. Če pa sta že v zrelih letih in veste, da vaš partner nima nobenih prihrankov, to verjetno pomeni, da je finančno nestabilen.

Opazite znake odvisnosti

Odvisnost je zelo nezdrava, pa naj bo to odvisnost od alkohola, drog, igranja iger na srečo ali česarkoli drugega – ponavadi vse vrste odvisnosti vodijo v manjšo finančno stabilnost.

Ne plačuje redno položnic in stroškov

Prvi način, kako ugotovite, da ima vaš partner finančne težave, je zagotovo plačevanje stroškov in položnic. Ste opazili, da to ponavadi počnete vi, sicer položnice niso plačane? Kdo večinoma plačuje, ko se kam odpravita? Razmislite o vajinem ravnanju z denarjem in se poskusite spomniti, kdaj mu plačevanje ni predstavljalo težav.

Večkrat si izposodi denar, ki ga ne vrne

To je značilnost ljudi, ki so finančno nestabilni. Nenehno zapadejo v dolgove, ki jih ne zmorejo ali nočejo poplačati, zato so praktično v vsakem trenutku nekomu nekaj dolžni.

Obožuje nakupovanje

Ljudje, ki ne znajo ravnati z denarjem in nimajo prihrankov, so znani po tem, da denar radi zapravijo. Za nakupovanje, razvajanje itd.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels

dolenjske lekarne poletje