• C Novo mesto
  • 01:15
  • Ned, 22.05.2022

7 situacij, ki se v zdravem razmerju ne bi smele nikoli zgoditi

Medsebojni odnosi so za nas izredno pomembni in zaželeni. Potrebujemo jih, da lahko normalno funkcioniramo, saj ljudje nismo ustvarjeni, da življenje preživljamo v samoti. Vsi hrepenimo po zvezi, v kateri se počutimo ljubljene, sprejete in predvsem svobodne.

Ko najdemo osebo, s katero resnično uživamo življenje in doživljamo pravo in iskreno ljubezen, z njo delimo svoje sanje, uspehe in neuspehe. Vse to je lahko resnično čudovito, a zavedati se moramo, da ima vse svoje meje. V primeru, da ljubljena oseba spremeni svoje obnašanje, moramo za to skupaj poiskati rešitev in ne dopustiti, da bi vplivalo na nas. Katerih situacij v razmerju ne smemo dopuščati?

Pretirano nadzorovanje

Če vas partner oz. partnerica vpraša, kje in s kom se nahajate, to ne pomeni nujno, da pretirava, lahko gre zgolj za skrb. V primeru, da se to dogaja vsak dan in za vsak vaš izhod od doma, pa lahko to predstavlja problem v vajini zvezi. Pretirano nadzorovanje pomeni nezaupanje in tega v zvezi enostavno ne smemo dopustiti.

Neupravičeno ljubosumje

Tudi neupravičeno ljubosumje pomeni nezaupanje in spada med situacije, ki jih ne smemo dopuščati, če želimo živeti zrelo in zdravo razmerje.

Ko partner pričakuje, da se boste spremenili

Ko imamo nekoga resnično radi, ga ne spreminjamo glede na svoje želje in potrebe, ampak ga sprejemamo takšnega, kakršen je. S tem izražamo medsebojno spoštovanje, ki je v razmerju bistveno.

Pretirano prepiranje

Za uspešno razmerje se morata oba vpletena truditi, da ohranjata zdravo medsebojno komunikacijo. Konstantno prepiranje za vsako najmanjšo stvar prinaša slabo energijo in lahko vodi v konec razmerja.

Laganje

Laži so najlažji način, kako uničiti razmerje. Zaupanje je bistvo vsakega odnosa in laganje ga definitivno uničuje. Laž rodi novo laž in tako pademo v začaran krog, iz katerega na neki točki ne najdemo več izhoda.

Te ne podpira

Vsak potrebuje ob sebi osebo, ki ga bo podpirala v dobrem in v slabem. V primeru, da vam pri partnerju primanjkuje podpore, se to za vaju na dolgi rok verjetno ne bo izplačalo.

Ima te samo za seks

Seks je pomemben del vsakega razmerja, ampak le v primeru, če se za to odločita oba vpletena. Naj vam nikoli ne bo težko odkloniti spolnega odnosa, če si ga v tistem trenutku ne želite. Ne dovolite, da vas partner izkorišča zgolj za potešitev svojih lastnih potreb.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels     

dolenjske lekarne