• C Novo mesto
  • 20:32
  • Sob, 04.12.2021

Ali tudi vi spite z odejo med nogami? Preverite, kaj to pomeni

Položaj, v katerem ponavadi zaspite, lahko pove veliko o vas. In dejstvo je, da večina ljudi podzavestno izbere določen spalni položaj, v katerem se počuti najbolj prijetno, udobno in varno. To je tisti položaj, v katerem ponavadi najhitreje in najbolj brezskrbno zaspite. Se tudi vam večkrat zgodi, da zaspite z odejo ali pa blazino med nogami. Ne boste verjeli, ampak točno ta položaj lahko o vas pove zelo veliko.

Zelo pomembno vam je udobje

Vi ste oseba, ki ima na vrhu lestvice prioritet prav udobje. Medtem ko nekateri ljudje zaspijo praktično kjerkoli in kadarkoli, imate vi s tem veliko težav. Najraje spite v svoji postelji, ki se vam zdi najbolj udobna, težko se navadite na posteljo na potovanju, ob selitvi, v hotelu, pri sorodnikih … Udobja ne cenite le v spalnici, ampak v življenju nasploh. Če si le lahko privoščite, boste za udobje plačali več – in to brez pomislekov. Morda bo zaradi tega kdo mislil, da ste zapravljivi in ne znate razporejati z denarjem. Vendar vi prisegate na to, da je za dobro počutje treba poskrbeti.

Ste občutljiva oseba, ki išče potrditev

Če spite z odejo oziroma blazino med nogami, to ne pomeni, da vam je pomembno le udobje, ampak tudi to, da iščete varnost v življenju. Sicer ste zelo občutljiva oseba, ki vas pretresljive stvari hitro prizadenejo. Včasih si težave jemljete preveč k srcu, bolje bi bilo, če bi se sprostili in odmislili stres. Možno je, da se soočate tudi z rahlim pomanjkanjem samozavesti. Večkrat se zgodi, da ne upate na glas izraziti svojega mnenja in občutkov, ker se bojite zavrnitve.

Dobro skrbite za svoje zdravje

Ste oseba, ki se dobro zaveda pomena zdravega načina življenja. Tako kot je zdrav vaš spalni položaj, so zdrave tudi vaše navade in rutine v življenju. Trudite se, da bi jedli zdravo, da bi se dovolj gibali, da bi si privoščili dovolj spanca in oddiha na svežem zraku. Radi imate naravo in živali, ne marate mestnega hrupa in onesnaženega zrala. Vse to je odlično za vas, edina stvar, kateri posvečate premalo pozornosti, je stres. Stres je dejavnik, ki vam povzroči največ težav v življenju in vam lahko kljub siceršnjemu zdravemu načinu življenja prinese kopico nevšečnosti.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels