• C Novo mesto
  • 14:15
  • Sre, 18.05.2022

Bolniška sestra razkrila: to so najpogostejše zadnje besede ljudi, ki umirajo

Julie je bolniška sestra, ki dela v eni od bolnišnic v Los Angelesu že približno pet let. Vsekakor pa ni običajna bolniška sestra, saj svoje izkušnje in znanje javno deli s svojimi sledilci na družbenih omrežjih. Njene besede in zapisi pričajo o tem, da je medicinska sestra, ki opravlja dela z vsem srcem, zato so se njeni videoposnetki viralno razširili po spletu. Julie pojasnjuje, da z veseljem nudi oporo ožjim družinskim članom umirajočega, jim natančno pojasni proces in poskrbi, da je umirajoči ob tem povsem brez bolečin ter mu je maksimalno udobno. Prepričana je, da smrt ne bi smela biti tabu tema, ampak se moramo o tem več pogovarjati in poskušati razumeti, saj nam bo ob izgubi svojih bližnjih zaradi tega tudi lažje.

@hospicenursejulie#hospicenursejulie #nurse #learnontiktok #ForzaHorizon5GO #nursesoftiktok♬ original sound – 💕 Hospice nurse Julie 💕

Najpogostejše zadnje besede pred smrtjo so “rad/a te imam”

Pred kratkim je na TikToku delila videoposnetek o povsem običajnih stvareh, ki se dogajajo ljudem na koncu življenja. Prepričana je, da bi morali biti ljudje s tem seznanjeni, namesto da se temi o smrti izogibamo in se trudimo, da bi vse to ostalo skrito v bolnišnicah. Julie v videoposnetku pove, da človek pred smrtjo ponavadi spremeni način dihanja, spremembe se pojavijo tudi na koži in v telesni temperaturi: “Najboljši del moje službe je, ko pacientom in njihovim ožjim družinskim članom skušam pojasniti, kaj se dogaja, hkrati pa jim nudim čustveno in fizično podporo.” Najpogostejše zadnje besede umirajočega so ponavadi “rad/a te imam”, večkrat pa pacienti želijo tudi poklicati svoj starše – včasih se zgodi, da so ti v resnici že mrtvi.

Juliejini posnetki na družbenih omrežjih so poželi veliko odobravanja, zaradi česar sedaj redno deli informativni videoposnetke, v katerih odgovarja na goreča vprašanja svojih sledilcev, ki se ponavadi dotikajo smrti in umiranja v bolnišnicah. To počne že pol leta in v tem času si je nabrala več kot 340 000 sledilcev.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels, Tik Tok