• C Novo mesto
  • 22:57
  • Pet, 20.05.2022

Če želite zaslužiti in prihraniti več denarja, upoštevajte te nasvete

Obstaja več različnih in enostavnih načinov, kako lahko zaslužimo in prihranimo več denarja. In kdo si ne bi želel še kakšnega dodatnega bankovca poleg redne plače? Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako enostavno povečate svoj mesečni prihodek. Vztrajajte nekaj časa in na svojem bančnem računu boste opazili razliko.

  • Varčevanje

Prvi način dodatnega »zaslužka« je seveda varčevanje; odpovejte naročnine ali članarine, ki jih ne uporabljajte, združite se s prijatelji za skupno naročnino na npr. Netflix ali iTunes, namesto s taksijem pojdite z avtobusom ali peš, izogibajte se kosilom ali večerjam v restavracijah, zamenjajte telefonskega operaterja za cenejšega ipd.

  • Prodajanje rabljenih stvari na spletu

Preglejte stvari, ki so se vam tekom let nakopičile v stanovanju in tiste v dobrem stanju prodajte na spletu. Danes poleg klasičnih spletnih strani obstajajo tudi aplikacije za telefone, preko katerih lahko prodate svoje stvari. Preglejte elektronske naprave, oblačila in posodo ter jih skušajte prodati.

  • Pisanje člankov

Lotite se pisanja člankov za spletne strani. Sprva se vam bo zdelo, da za en članek ne zaslužite veliko, ko pa jih boste napisali več, bo zaslužek pričel naraščati. Ni lepšega načina za dodaten zaslužek, kot je zlivanje svojih misli in jih predajati drugim.

  • Prodaja fotografij

Dandanes s telefonom ali fotoaparati posnamemo neskončno število fotografij in posnetkov. Najboljše lahko prodamo na spletu in tako z našim hobijem zaslužimo dodaten denar.

  • Dostava hrane

V času pandemije in zaprtja restavracij je postala dostava hrane na dom zelo popularna. Postanite eden izmed dostavljalcev hrane in na ta način prislužite še nekaj denarja. Vse, kar potrebujete, je lastno kolo in telefon s spletnim zemljevidom. S kolesarjenjem boste čas na delu izkoristili še za dnevno dozo športa, kar je ob lepem vremenu še posebej dobrodošlo. Ob slabšem vremenu pa se boste prisilili, da športa ne izključite iz svojega vsakdana. Dodatna prednost je tudi spoznavanje mesta, v katerem živite.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pixabay