• 22.54C Novo mesto
  • 10:18
  • Sre, 03.06.2020

Horoskop: najnevarnejši ljudje so rojeni …

Če verjamete v horoskop ali ne, bodite prepričani, da datum rojstva vpliva na človekovo osebnost. Ameriški zvezni preiskovani urad FBI je na podlagi datuma rojstva analiziral svoj arhiv in prišel do zaključka, da so najnevarnejši ljudje rojeni v točno določenem delu leta.

Po njihovi statistiki bi to izgledalo nekako takole (razvrstili so jih od tistih, ki sploh niso nevarni okolici, do tistih, ki so najnevarnejši):

12. Dvojčka
Čeprav velikokrat slišimo, da so dvojčki dvolični, da se obračajo po vetru in podobno, so pripadniki tega znaka v resnici najmanj nevarni od vseh. Preprosto nikogar ne doživljajo tako resno, da bi mu želeli škodovati, ampak raje izberejo veliko boljšo taktiko – svoje žrtve »ubijajo« počasi – s svojimi obširnimi razgovori.

11. Vodnar
Tudi vodnarja se ni treba bati, čeprav – to bi bilo povsem mogoče – jih v kriminalu morda ne zasačijo zato, ker so pametni in znajo prikrivati dokaze. No, pravica jim je vseeno zelo pomembna, imajo pa tudi močan ego, ki ga ni lahko uničiti.

10. Lev
Ljudje, rojeni v tem znaku, so kot psički, ki veliko lajajo, a ne grizejo. Znajo biti glasni in vzbujati občutek, da so nevarni, v resnici pa so veliko bolj prijazni. Če že komu škodijo, potem je to najbrž le zato, da bi pritegnili pozornost nase. Saj veste, da so radi v središču sveta.

9. Tehtnica
Čeprav so tehtnice pravične, ljubeznive in strpne, zakrivijo več umorov od levov in vodnarjev skupaj, kar je rahlo skrb vzbujajoče. Očitno ima potrpljenje svoje meje, tehnite namreč ne prenašajo, če želi nekdo brez vesti izkoristiti njihovo dobroto.

8. Devica
Morda device res delujejo mirno in tiho, a po podatkih FBI so pripadniki tega znamenja lahko psihopati, če ne še kaj hujšega. Nagnjeni so tudi k prevaram, tatvinam – te znajo načrtovati do najmanjših podrobnosti.

7. Ribi
Morda ne velja povsem tisto, da so ribice sladke in mile. Nekateri od najbolj znanih serijskih morilcev so bili rojeni v znamenju rib – John Wayne Gacy, Richard Ramirez in Aileen Wuornos, ki je ubijala le moške. Ribe so prav tako nagnjene k odvisnostim, so prepričani analitiki.

6. Kozorog
Serijski morilec, ki je pobil največ ljudi, je bil kozorog. Čeprav so kozorogi znani po svoji nagnjenosti do spoštovanja zakonov in pravil, znajo biti v resnici tudi zelo jezni.

7. Oven
Pripadniki tega znamenja znajo ponoreti in hitro planiti nad drugega človeka. Hitro se razjezijo, a tudi hitro pomirijo, a v teh trenutkih jeze lahko naredijo veliko škode, zato je najbolje, da se takrat od njih odmaknete. Ko se bodo pomirili, bodo pozabili, zakaj so sploh podivjali.

4. Bik
Ko se bik razjezi, je njegov bes zelo intenziven. Nagnjen je k prevaram. Rad ima namreč luksuz in lepe stvari, če si tega ne more privoščiti na pošten način, pa lahko zaobide zakon.

3. Strelec
Strelec spada med znake, ki so najbolj nagnjeni k zločinom. Ampak njega ne zanimajo majhni zločini, temveč večji. Radi so vodje, ko ubijajo, to počnejo masovno – spomnite se imen, kot so Ted Bundy (serijski morilec, ugrabitelj, nekrofil …), Pablo Escobar (kralj kokaina) in Stalin.

2. Škorpijon
FBI pravi, da je večina serijskih morilcev rojena v novembru. Med njimi je nekaj strelcev, veliko več pa škorpijonov – ljudje, rojeni v tem znamenju, naj bi bili precej sadistično nastrojeni.

1. Rak
Kdo bi si mislil, med vsemi manijaki na svetu so jih največ našli prav v tem znamenju. Na drugo stran zakona najpogosteje stopijo zaradi ljubosumja, poleg tega so nagnjeni k hitrim spremembam razpoloženja, kar je glavni vzrok njihovih težav.

Pripravila: M. S.