• 1.45C Novo mesto
  • 02:11
  • Tor, 24.11.2020

Hujšanje

Že dolgo časa vemo, da je skrivnost izgubljanja odvečnih kilogramov v tem, da manj jemo in se več gibljemo. To vsekakor drži kot pribito. A za uspešno hujšanje obstajajo tudi različni triki in zvijače, s pomočjo katerih bomo kilogramčke izgubljali še hitreje. V današnjem članku bomo pisali prav o tem.

Fotografirajte se

Nikar ne čakajte na fotko ob koncu hujšanja. Redno se fotografirajte med samim procesom hujšanja, saj so z raziskavami ugotovili, da se boste na tak način bolj verjetno držali svojega načrta.  

Pred obrokom zameglite luči  

Imate težave s tem, da bi vas nasitila manjša porcija? Za uspešno hujšanje jejte ob soju sveč, zraven pa poslušajte prijetno glasbo. Na ta način  boste pojedli manj, ob hrani pa boste bolj uživali.

Pišite dnevnik

A da ne bo pomote, to ne bo dnevnik o tem, koliko ste pojedli in kateri telesni aktivnosti ste se na določen dan predali. Za uspešno hujšanje 15 minut na dan pišite o osebnih stvareh, ki vam veliko pomenijo ali vas težijo. Tako se boste izognili čustvenemu prenajedanju. Z raziskavami so namreč dokazali, da boste na tak način izgubili več kilogramov kot ljudje, ki v dnevnik pišejo le to, koliko so pojedli in za koliko kg so se zredili (ali shujšali).

Preuredite svoj krožnik

Večina ljudi misli, da so proteini glavno živilo na krožniku, a zdaj je čas, da takšno razmišljanje spremenite. Hujšanje boste pospešili tudi s tem, da boste na sredino krožnika položili svojo priljubljeno zelenjavo, poleg pa boste naložili še beljakovine in polnozrnata živila. S takšno enostavno preureditvijo krožnika boste avtomatično pojedli manj kalorij in zaužili dovolj vitaminov ter mineralov.

Kadarkoli lahko, nosite kavbojke

Namesto, da nase nadenete poslovno obleko, se raje oblečite sproščeno, Seveda samo v primeru, da vam v službi to tudi dovolijo. Z raziskavami so namreč ugotovili, da ljudje, ki so oblečeni v kavbojke, na dan prehodijo več kot tisti v uradnih oblačilih. Na ta način bo tudi vaše hujšanje potekalo hitreje.

Račun iz trgovine postavite na vidno mesto

Lahko ga prilepite kar na hladilnik. Tako bo vaše hujšanje bolj temeljito, saj vas bo račun spodbudil k temu, da boste zvečer, preden odidete spat, jedli bolj zdravo. Prečrtajte živila, ki ste jih že pojedli – tako boste vedno vedeli, kaj je še ostalo.

Naročite otroško porcijo oziroma otroški meni

Porcije v številnih restavracijah so res bistveno prevelike, to pa lahko upočasni tudi vaše hujšanje. Kadar naročate hrano na dom, si naročite otroški meni. Tako boste pojedli manj, to pa je tudi tisto, kar si želite, kajne?

Mrmrajte si mantro

Zagotovo ste se že znašli v situaciji, ko nikakor niste imeli moči, da bi se držali vseh pravil, ki ste si jih zadali za uspešno hujšanje. Takrat poskusite mrmrati mantro, ki ima za vas oseben pomen. Če se na primer mučite v telovadnici, si lahko mrmrate nekaj takega: “Vsak dan se počutim močnejšega in bolj zdravega”. Morda boste presenečeni nad pozitivnim učinkom.

Med telesno vadbo poslušajte glasbo in ne poročil

Morda si mislite, da je vadba na tekaški stezi odlična priložnost, da pridete na tekoče z vsem, kar se po svetu dogaja … A vseeno med telesno aktivnostjo raje poslušajte kakšno živahno glasbo. Še posebej, če vsebuje fraze, ki vas ženejo naprej (push it, work it, i believe, …). Tako boste dobili še dodatno motivacijo za hujšanje.

Živila nakupujte v spletni trgovini

To je eden izmed najlažjih načinov, s katerim boste poskrbeli, da se bodo v vašem hladilniku ali shrambi nahajala samo zdrava živila. Dandanes spletne trgovine ponujajo pravo bogastvo zdrave, organske hrane, tako da izbira res ne bo težka. Prav tako pa bo tudi hujšanje lažje.

Pri vsakem nakupu zamenjajte eno nezdravo živilo

Imate navado, da si vsak teden pri nakupovanju privoščite tudi vrečko čipsa ali pregrešno dobre piškote? Spremenite svoje navade tako, da pri nakupovanju eno nezdravo živilo (na primer čips) zamenjate z nečim zdravim, morda živilom, ki ga sploh še niste nikoli poskusili. Na ta način boste naredili nekaj dobrega zase in za svoje hujšanje.

Pijte Pur eh čaj

Vsi obožujemo zeleni čaj … a obstaja še en odličen čaj za hujšanje, in to je pur eh čaj. To je fermentiran kitajski čaj, ki zmanjšuje nivo trigliceridov v telesu in uničuje maščobne celice. Privoščite si skodelico tega čaja vsak dan!

Hujšanje
1 od 3
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.