• C Novo mesto
  • 17:04
  • Čet, 11.08.2022

Igralka hudo zbolela po puljenju nosnih dlačic

Znana igralka Drew Barrymore je imela s puljenjem nosnih dlačic zelo slabo izkušnjo, zaradi česar ta kozmetični poseg močno odsvetuje. Kaj se ji je zgodilo, preberite v spodnjem članku.

Nosne dlačice imajo v resnici zelo pomembno vlogo

Nosne dlačice so tako kot vse druge dlake na telesu tam z razlogom. Seveda nas motijo iz estetskega vidika, zato nas velikokrat zagrabi, da bi jih odstranili. Njihov namen pa je v resnici pomembna zaščita pred bakterijami, prašnimi delci in mikroorganizmi, ki bi utegnili iz zraka zaiti v nosno votlino. Pomagajo pri uravnavanju vlažnosti nosne sluznice, ki je za nosne kanale izjemnega pomena. Če nosnih dlačic v nosu nimamo, s tem povečamo tveganje za razne okužbe in vnetja. Točno to se je pripetilo tudi igralki Drew Barrymore.

Urejene nosnice so pomemben lepotni detajl, ampak …

Zvezdnica, ki je sicer polna uporabnih lepotnih nasvetov, pravi, da dolgo časa sploh ni razmišljala o nosnih dlačicah. Ko jih je enkrat končno opazila, pa je kupila nosni depilator, s katerim je odstranila vse dlačice iz nosu in se takoj po tem počutila zelo dobro. A ne za dolgo. »Ampak ko sem nekaj dni za tem zbolela, sem ugotovila, da imajo nosne dlačice zelo pomembno nalogo,« je Drew Barrymore priznala v enem od intervjujev. Po bolezni se je igralka takoj odločila, da se nosnega depilatorja ne dotakne več, namesto tega se je odločila za škarjice za prirezovanje nosnih dlačic. Urejene nosnice so zanjo kljub vsemu še vedno zelo pomemben lepotni detajl, na katerega pa veliko žensk po njenem mnenju na žalost pogosto pozabi.

Namesto puljenja se raje odločite za striženje ali lasersko odstranjevanje dlačic

In zvezdnica ima prav, puljenje nosnih dlačic ni priporočjivo. Ne samo Drew Barrymore, tudi lepotni strokovnjaki pravijo, da je učinkovita rešitev odstranjevanja nosnih dlačic striženje ali pa lasersko odstranjevanje. Za striženje si lahko omislimo ročne ali električne strižnike, ki so pravzaprav škarje z zaobljeno konico. Uporaba ni zahtevna, pomembno pa je, da pred striženjem očistimo nos v robček. Uporabijo se lahko tudi navadne ročne škarjice za nosne dlačice, s katerimi dlačice le pristrižemo, da nam ne kukajo iz nosnic. Za tiste, ki pa se želite dlačic popolnoma znebiti, pa je priporočljiva laserska metoda odstranjevanja dlačic. Če jih pulite, s tem namreč povzročate majhne ranice v nosni votlini, ki so potem izpostavljene mikroorganizmom in bakterijam, s čimer se poveča možnost okužbe.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels

bee queen
odiseja planetariji