• C Novo mesto
  • 15:59
  • Sre, 22.09.2021

Influencerka nazorno pokazala, kako v realnosti izgleda njeno ‘popolno’ telo

Danae Mercer, znana influencerka z več kot milijon sledilci se je odločila, da bo javnosti pokazala, kako v resnici izgleda njeno telo. S tem je želela svojim sledilcem sporočiti, kako neresnične in retuširane so v resnici fotografije, ki jih znane vplivnice vsakodnevno objavljajo na družbenih omrežjih. To so fotografije, s katerimi influencerke dajejo vzgled veliko mladim dekletom in ženskam, ki se še iščejo, si prizadevajo, da bi jih družba sprejemala in odobravala ter se soočajo s težavami glede samopodobe. Takšne na videz popolne fotografije vplivnic, za katere se zdi, da imajo v življenju prav vse, kar bi si lahko želele, samo še dodatno poglabljajo slabo samopodobo, pomanjkanje samozavesti in občutek manjvrednosti številnih mladih deklet po svetu. Namesto, da bi postale takšne, kot si v resnici želijo biti, mlada dekleta sledijo zapovedanim trendom, ki jih narekujejo vplivnice in jim na vsak način skušajo biti čim bolj podobne.

Nihče ni popoln – a nekateri to skrijejo bolj spretno kot drugi

Le hvaležni smo lahko za influencerko, kot je Danae Mercer, ki svojim sledilcem skuša nazorno prikazati, kaj je v ozadju teh fotografij in zakaj ne smejo zgolj slepo verjeti vanje. Danae Mercer nam sporoča, da življenje influencerk ni prav nič bolj zavidanja vredno kot življenje kogarkoli drugega. Pomembno je, da se vsak posameznik v svoji koži počuti dobro, je zadovoljen sam s seboj, se ceni in spoštuje – ne glede na to, kaj pravijo drugi. Nihče ni popoln, bistvo je le v tem, da so nekateri bolj spretni pri prikrivanju svojih pomanjkljivosti, drugi pa manj.

Danae Mercer je objavila več retuširanih, na videz popolnih in zapeljivih fotografij, poleg vsake od njih pa je objavila še neretuširano fotografijo, na kateri so vidne vse tiste pomanjkljivosti, ki bi jih sicer prikrila.

Celulit, strije in odvečna koža so povsem normalen pojav, ki bi ga morali sprejemati

Njene objave so postale viralne, dobila je ogromno podpore in občudovanja s strani svojih sledilcev. Pokazala je namreč, da so strije, celulit, nekaj odvečne kože okoli trebuha in druge telesne ‘pomanjkljivosti’ v resnici občudovanja vreden del ženskega telesa, ki se ga ženske ne bi smele sramovati. Sledilci, še posebej sledilke na Instagramu ji množično izkazujejo svojo naklonjenost, ena izmed uporabnic je v komentar zapisala, da je Instagram profil Danae Mercer nekaj posebnega in da se ji zahvaljuje za to, kar počne za vsa dekleta: »Skoraj si me spravila v jok. Tvoje objave so se me izjemno dotaknile, si zelo pomembna oseba na tem planetu in z gotovostjo lahko trdim, da spreminjaš svet na bolje.« Še sami si oglejte te nazorne fotografije znane influencerke in nam v komentarju zaupajte, kaj si o njih mislite vi.

NaDlani.si; Foto: Instagram