• C Novo mesto
  • 16:24
  • Sre, 22.09.2021

Influencerka prek Amazona naročila izdelke za intimno nego in v paketu prejela tole …

Nedavno je influencerka Ava Louise na TikToku delila videoposnetek šokantnega dogodka, ki se ji je pripetil, ko je prejela paket, ki ga je naročila prek Amazona. Videoposnetek 22-letnice je na TikToku dosegel več kot milijon ogledov. Ava pravi, da je bil paket videti povsem normalno, embalaža nepoškodovana. Dokler ga ni odprla …

V paketu so bili okrvavljeni vložki

Ko je odpirala paket, se ji je zdelo, da iz njega puhti nenavaden, neprijeten vonj. To se ji je zdelo čudno, a je z odpiranjem nadaljevala. Potem je pred seboj zagledala uporabljene, s krjo prepojene vložke in zgrozila se je: »Opazila sem posušeno kri na vložkih, ampak ne samo na enem, kar trije vložki so bili krvavi!«

Ava je poklicala Amazonovo službo za pomoč strankam in povedala, kaj je prejela v paketu, kjer so ji povedali, da je bil paket zapakiran v Amazonovem centralnem skladišču, kjer za to ne more biti odgovorna le ena oseba. Rekli so ji, da »se takšne stvari včasih pač dogajajo« in ji ponudili vračilo kupnine ter kupon za 10 dolarjev, ki ga lahko vnovči pri naslednjem nakupu. Avi to ni bilo dovolj, zato je v svojem videu pojasnila, da je neprijeten dogodek objavila na TikToku, ker »mora Amazon odgovarjati za svoja dejanja.« Ugiba, da so uporabljeni higienski pripomočki morda odraz protesta delavca, ki opozarja na izredno slabe delovne pogoje ali pa delavke, ki se je zaradi strahu pred izgubo slube preveč bala, da bi si privoščila odmor za stranišče.

 

Ava je napovedala celo, da bo zaradi neprijetnega pripetljaja tožila Amazon in celo testirala DNK krvi, da bo ugotovila, kdo je v njen paket zapakiral uporabljene higienske pripomočke. »To pošiljanje po pošti je nevarno in nezakonito,« je zgrožena vplivnica.

Ava ni edina, ki se ji je to zgodilo

Ava pa ni edina, ki je v svojem paketu, ki ga je naročila prek Amazona, prejela uporabljene higienske pripomočke. Na TikToku so se odzvali tudi številni drugi uporabniki in delili svoje podobne izkušnje. Na primer januarja 2020 je družina iz Jersey Cityja po pošti prejela uporabljene plenice, ki jih je naročila prek Amazona. Imeli so podobno izkušnjo, ko so plenice želeli reklamirati: »Rekli so, oprostite za nevšečnosti, vrnili vam bomo kupnino. Plenic vam ni treba vračati, lahko jih obdržite,« je zgrožena Nassly Sales, mama, ki je naročila dva paketa plenic.

Amazonov odziv na dogodke je po mnenju uporabnikov neprimeren

 Uporabniki na TikToku so se strinjali, da odziv Amazona na neprijetne dogodke ni zadovoljiv. Že na splošno pa se govori, da so razmere v Amazonovem skladišču slabe in celo nevarne za delavce. Novinar iz Velike Britanije je leta 2018 pod krinko obiskal skladišče in razkril številne nepravilnosti ter slabe pogoje za delo, ki jij trpijo delavci. Npr. številni delavci si ne morejo privoščiti, da bi na stranišču opravili potrebo, zaradi česar urinirajo v stekleniceali pa celo nosijo plenice.

NaDlani.si; Foto: Pexels