• C Novo mesto
  • 05:05
  • Tor, 18.05.2021

Iz banane prilezli pajki, ki povzročijo štiriurno erekcijo in naposled smrt – VIDEO

Sadje je že od nekdaj priporočljivo uživati, a če v njem najdeš smrtonosnega pajka oziroma kakšnih deset takih, potem naslednjič raje dvakrat premisliš, ali bi se lotil še ene banane ali pač ne.

LEICESTER – Družina iz Velike Britanije je bila prisiljena zapustiti svoj dom, potem ko iz je ene samcate banane, ki so jo kupili v trgovini, prilezlo kakšnih deset nevarnih pajkov. Mama dveh otrok Sophie Newcombe je pospravljala stvari, ki so jih kupili, medtem pa opazila, da se v lupini ene ob banan nekaj sumljivo premika. Ko je eden prilezel na plan, je v paniki banano vrgla na tla, nato pa jih je iz nje prilezlo še več. Razkropili so se v vse kotičke njihovega doma v Leicestru. »Bilo je kot v grozljivki,« je povedal njen partner Ashley Gamble.

In o katerih pajkih je govor? Kot so ugotovili, gre za vrsto brazilski potujoči pajek, ki najprej povzroči štiriurno erekcijo, potem pa lahko tudi smrt. To je najnevarnejša vrsta pajka na svetu, ki ob ugrizu povzroči hudo bolečino, otekanje, povečano količino krvi v žilah, ohromelost mišic, v skrajnosti celo odpoved dihalnega sistema. Med drugimi simptomi so tudi potenje, izčrpanost, bruhanje, driska, pljučni eden, boleča erekcija brez libida in še kaj – lahko tudi smrt.

In pozitivna vloga tega pajka? Ne boste verjeli! Trenutno potekajo raziskave komponente toksina Tx2-6, ki jo vsebujejo ti pajki, za zdravljenje motenj erekcije.

Vir: The Sun, M. S. Video: youtube