• 17.77C Novo mesto
  • 02:55
  • Ned, 09.08.2020

Izpovedi resničnih žensk: »Zapletla sem se s poročenim moškim!«

Prevara s seboj vedno nosi posledice, pa naj bodo pari še tako liberalni. Čeprav ob tem večina krivdo pripisuje ljubici, pa te niso vedno tiste, ki hočejo slabo in ki hočejo razdirati zakone. Kdo je kriv za prevaro? Je ljubicam res tako lahko in vseeno za razdrte družine?

Poiskali smo osebne izpovedi resničnih žensk, ki so se zapletle s poročenim moškim. Morda vas naslednje vrstice presenetijo …

Sara, 28 let: »Rekel je, da je ženi to ‘kul’«

»Delala sem v marketinški komunikaciji, potem pa sem se osredotočila na svoj hobi in se začela ukvarjati z glasbo. Spoznala sem gospoda Poročenega – pred kakšnim letom in pol, ko me je prijatelj vprašal, če bom v njihovem bendu igrala klaviature. On je bil tam basist.

Privlačil me je, ker je bil super zabaven, ‘kul’, sladek, velikodušen, skrben, ljubezniv, ima stil, je ustvarjalen in umetniško naravnan, da ne omenjam, kako je bil dojemljiv in avanturistično razpoložen. Kemija med nama je bila očitna, a nisem bila sproščena, saj je bil poročen. In ta neugoden občutek se je vlekel tudi pozneje v najini zvezi. Prepričeval me je, da je njegova žena ‘kul’ v zvezi s tem in da imata odnos v smislu ‘Ne sprašuj, ne govori’. Večkrat sem mu predlagala, da ji poveva, a za to ni imel poguma. Naposled sem popustila in mu preprosto verjela, da je to njej pač v redu.

Največkrat sva se dobivala v parkih zunaj mesta ali v našem studiu, kjer smo takrat igrali. Trajalo je nekaj mesecev. Lepo je bilo, saj ni bilo pritiska, da morava imeti resno in predano zvezo. To nama je omogočilo, da sva se popolnoma prepustila tudi v spolnosti.

Obenem pa sem se počutila grozno zaradi tega skrivanja, bilo je, kot da se me sramuje. Oziroma da se sramuje naju. Nikoli se nisem počutila kot razdiralka domov, a seboj sem ves čas nosila veliko krivdo zaradi odločitve, da bo vse to skrival pred svojo ženo.

No, ko ji je na koncu le povedal, se je izkazalo, da se ona s tem ne strinja, najina zveza pa se je klavrno končala. Rekel mi je, naj se mu ne oglašam več, naj mu ne pošiljam sporočil in od takrat ga nisem več videla. Od tega je minilo skoraj leto dni.

Še vedno se počutim krivo, čeprav sem zdaj v predani zvezi s človekom, ki ni poročen in z njim sem srečna. Kar pa se tiče stereotipa razdiralke domov, mislim, da ne drži povsem. Situacije so bolj slojevite, kot se zdijo na prvi pogled. Nekateri ljudje res nimajo najboljših namer, a verjamem, da so ti bolj izjeme kot pa pravilo. Mislim, da ženske, vključno z mano, verjamemo, da bo vse funkcioniralo, in da jim je v resnici mar tudi za tega človeka in njegovo družino. Zelo redko to naredijo iz slabih vzgibov.«

Tina, 28 let: »Nihče ni vedel, da je poročen«

»Spoznala sem ga na službenem potovanju pred približno tremi leti. Najino razmerje se je začelo, ko je bil moj mentor in mi je pomagal pri službenih zadevah. Zelo malo ljudi je vedelo, da je v resnici poročen, nikoli ni nosil poročnega prstana.

Bolj ali manj je alfa samec. Pameten je, samozavesten in prepričan vase. Od mene je starejši deset let, zaradi česar mi je bil nekakšen vzor. Kot nadrejeni me je nagradil za moje delo, zaradi česar sem se počutila cenjeno, nekaj vredno in kompetentno. Bil pa je tudi precej tradicionalen, tako da sem se ob njem počutila varno. Najino razmerje se je v bistvu šlo takole: mentor-prijatelj-ljubimec.

Šele po prvem poljubu mi je povedal, da je poročen. Seveda nisem mogla verjeli, saj mi v vsem tem času, ki sva ga preživela skupaj, o tem ni črhnil niti besedice. Potem mi je začel razlagati, kako ga žena verbalno zlorablja, zato se mi je zasmilil. Razumsko sem jo odmislila, čeprav sem nekajkrat začutila, da je moje početje napačno in da sem prestopila mejo. Pripeljal me je celo v hišo, kjer sta z ženo živela, zaradi česar mi je bilo seveda neudobno, obenem pa sem tam videla dokaze njunega propadajočega zakona – polomljeno pohištvo. Zato sem hotela poskrbeti zanj.

Njegova nedostopnost me je vznemirjala, prav tako nevarnost, da naju kdo zasači. Seveda pa sem bila tudi jezna, ker nisva mogla početi stvari, ki jih počnejo normalni pari. Spoznala sem nekaj njegovih prijateljev, on pa ni želel spoznati mojih.

Končalo se je zelo na hitro – ko sem ugotovila, da svojo ženo obtožuje za stvari, ki jih v resnici počne sam. Do mene je postajal verbalno nasilnen in čustveno me je izsiljeval, nekoč bi me skoraj udaril po obrazu. Ker pa sem ga pravočasno zaustavila, je začel jokati. Preveč je popival, kadar sem ga na to opomnila, je izbruhnil prepir … Hotel me je prepričati, da obiščem plastičnega kirurga, potem pa sem le ugotovila, da to ne pelje nikamor in da je v tej zvezi nekaj narobe – z njim. Večkrat sem ga zapustila, a se je vsakič v solzah in opravičilih priplazil nazaj, a kaj ko sva se po enem tednu spet sporekla in šla narazen. Ko sem mu rekla, da nočem več biti z njim, je bil njegov ego tako ranjen, da je raje sam pustil mene, le da je imel zadnjo besedo.

Po najinem razhodu je hotel popraviti odnos s svojo ženo, kar pa ni delovalo. Morda pa je le ugotovil, da se nobena ženska ne more kosati z njegovim egom, ki le jemlje, v zameno pa daje zelo malo. Ne prenesem ga, je le nenehen glas v moji glavi, kako veliko napako sem naredila in kako nizko samospoštovanje sem imela, da sem z njim vztrajala tako dolgo.«

Nada, 26 let: »Bil je seks na dveh nogah«

»Šest let po maturi sem imela afero z bivšim učiteljem telovadbe. V srednji šoli so vse punce tekale za njim, saj je bil čeden, visok, imel je modre oči in pravo športno postavo – bil je torej seks na dveh nogah. Dejstvo, da sem njegova učenka, mi je preprečilo, da bi kar koli poskušala. A kljub temu, kljub tabuju, sem si ga še bolj želela. Ko sem bila stara 17 let, sem si zamišljala, da sva po treningu skupaj v njegovi pisarni … Vsi smo vedeli, da je poročen, govorilo se je, da je okoli moje mature dobil tudi prvega otroka. Kljub temu sem se z njim spogledovala, vendar do konca mojega šolanja nisva imela nič.

Čez par let pa sem se odločila, da ga poiščem prek družabnega omrežja. Šokirana sem bila, ko se mi je zahvalil za poslano prošnjo za prijateljstvo in mi napisal, da sem videti odlično. Dopisovala sva si, enkrat pa me je vprašal, če bi spet obiskala tisto šolo, a moram biti oblečena v svoje staro krilce. To je bilo zame sanjsko, povsem nerealno. Obnašal se je, kot da je še vedno isti moški …

Najina afera je trajala nekaj mesecev. Nekajkrat sva imela tudi spolne odnose, vendar je bilo to vse prej, kakor sem pričakovala. Zato sem občasno seksala še z nekom mojih let. Kar se je dejansko dogajalo med nama, je bilo precej slabše od tistega, kar se je leta prej dogajalo v moji glavi … Imel je ženo in dva otroka, še posebej rad pa je videl, da bi seksala v njegovi domači postelji, kadar bi njegova žena, ki je bila trenerka fitnesa, odšla na jutranji tek. Počutila sem se zlobno in neugodno. Bila sem mu privesek, pa tudi obnašal sem se tako – bila sem mlada in niti nisem vedela, da je lahko tudi drugače. Lahko bi mu rekla ne, ampak sem se vsakič ujela v večno zanko mojega življenja – name so vedno padali enaki moški. Kar nekaj časa je trajalo, da se ugotovila, da to ni dobro zame.

Ni mi bil všeč moški, kakršen je postal. Bila sem obsedena z idejo, da je ‘kul’ in seksi, potem pa se je izkazalo, da je nekako lepljiv in sluzast … Želela sem si razmerje s samozavestnim, skrivnostim moškim, končala pa z učiteljem telovadbe, ki je grozen do žene in otrok. Lahko dobim dosti boljšega od tega

In kako se je končalo? Iz zapisov vseh treh lahko sklenemo, da nobena od njih v zvezi s poročenim moškim ni zdržala prav dolgo. Gotovo je kateri od njih tudi žal za vse, je pa res, da se iz vsake izkušnje lahko nekaj naučiš. Mnoge ljubice so tako šele po več letih končno razumele, kaj so ves ta čas počele narobe, da so si vedno nakopale poročenega moškega, spet druge so morale v sebi narediti korenite spremembe, da so lahko zaživele na novo. In ne, ni vedno vsega kriva ljubica, kar dokazujejo tudi zgornji zapisi resničnih žensk, katerih imena smo spremenili in s tem zagotovili njihovo anonimnost.

Pripravila: M. S.
Foto: Pixabay