• 13.54C Novo mesto
  • 18:35
  • Sob, 24.10.2020

Jutranja posteljna akcija izboljša imuniteto in dvigne razpoloženje

Če ne veste, kako začeti dan z dobro voljo, je odgovor povsem preprost: prepustite se posteljnim igram. Po raziskavah so ljudje, ki se ljubijo takoj ko se zbudijo, bolj zdravi in ​​srečnejši, dobro razpoloženje pa je zagotovljeno ves dan. Poleg tega zgodnji jutranji seks krepi imunost, izboljšuje kakovost las, kože in nohtov.

“Jutranji seks sprosti tako imenovani” ljubezenski hormon “oksitocin, zaradi katerega se pari ves dan počutijo ljubljeni in povezani”, pravi dr. Debby Herbenick. Herbenick je avtorica knjige “Because it feels good”, v kateri piše o pozitivnih učinkih jutranjega seksa. “Naredi vas močnejše in lepe. Jutranji seks lahko v samo enem dnevu okrepi vaš imunski sistem, kar zviša raven protiteles, ki nas varujejo pred okužbami. Zviša tudi raven estrogena, ki izboljša tonus ter teksturo vaše kože in las”, trdi Herbenick.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Trikrat na teden, manjše bo tveganje za srčni napad

Blagodejni učinki jutranjega seksa se pri tem še ne končajo. Študija univerze Queens v Belfastu je namreč pokazala, da lahko ljubljenje trikrat na teden zmanjša tveganje za srčni napad ali kap za kar 50 odstotkov. Študija Univerze v Nottinghamu je pokazala, da je pri moških, ki so redno seksali manj verjetno, da se jim bo pri 50. letih razvil rak prostate.

Zaključek: Poskusite se vsak dan zbuditi 15 minut pred vašo budilko, da boste lahko ves dan uživali v neverjetnih prednostih jutranjega seksa.

Pripravila: N.P., Foto: Shutterstock