• C Novo mesto
  • 03:05
  • Ned, 13.06.2021

Kaj barva oči pove o vaši osebnosti?

Oči nikoli ne lažejo. So zelo skrivnosten, a hkrati čudovit del človeškega telesa, s katerim lahko povemo nešteto stvari. Nekaj, kar jih dela tako privlačne in intimne, je zagotovo njihova barva. Pravijo,  da ima vsak izmed nas določeno barvo oči z razlogom. Da lahko barva oči veliko pove o človekovi osebnosti. Drži? Preverite, ali se najdete v opisu.

Rjave oči

Rjava barva oči je najpogostejša barva oči na svetu – ima jo več kot 55 % človeške populacije. Če ste lastnik rjavih oči, ste najbrž izjemno prijazna in nežna oseba. Morda se trudite, da bi pred drugimi izpadli hrabro in neprizanesljivo, v resnici pa ste zelo čustveni in empatični. Žalostne novice se vas zmeraj močno dotaknejo, stvari vas hitro prizadenejo, vendar tega nočete pokazati navzven za nič na svetu. Sicer ste samozavestna oseba, ki v življenju vedno išče preproste rešitve. Če imate temno rjave oči, ste zelo verjetno odlični ljubimci. Vaš partner je lahko srečen, da vas ima, saj boste vedno poskrbeli, da bo zadovoljen.

Zelene oči

Zelena je najbolj redka barva oči po vsem svetu. Velja za zelo mladostno in živahno barvo, zato ljudje z zelenimi očmi ponavadi prinašajo veselje in živahnost kamorkoli gredo. Če ste med temi redkimi srečneži, najbrž veste, da ste izjemno prilagodljiva oseba, ki rada ugaja drugim. Vseh stvari, ki vas veselijo, se lotevate z močno strastjo – takšno, ki vam jo vsi ostali zavidajo. Ker ste hitri, odločni in znate sprejemati racionalne odločitve, se zelo dobro obnesete na področjih, kjer večini ne uspeva. Vaša pomanjkljivost je zagotovo ta, da zelo hitro vzkipite. Čeprav se tega po vsej verjetnosti dobro zavedate, si ne morete pomagati.

Modre oči

Modre oči so oči zapeljivcev, večina ljudi vam jih zavida. Vi imate oči, v katerih se ljudje kar utapljajo. Ste oseba, v katero se je zelo enostavno zaljubiti in tega se najbrž dobro zavedate. Upamo, da tega ne izkoriščate preveč. Zaradi svoje unikatne osebnosti ste zanimivi in privlačni, ljudje čutijo željo, da bi se družili z vami. Zato imate veliko prijateljev, pa tudi partnerja vam nikoli ni bilo težko najti. Ste zelo potrpežljiva in vzdržljiva oseba, ki je skorajda imuna na bolečino. Prenesete lahko ure in ure nelagodja, pa ne boste niti malo potarnali. Za nič na svetu ne bi hoteli drugim pokazati, da je z vami nekaj narobe.

modre oči

Črne oči

Lastniki črnih oči so zaupanja vredni ljudje, ki ne bi nikogar nikdar izdali, še zlasti pa ne svojih bližnjih. Ne glede na to, kakšno skrivnost jim nekdo zaupa, jo bodo obdržali zase. Če imate črne oči, ste zelo močna oseba, ki se ne vda pod pritiskom družbe. Na vas se je vedno mogoče zanesti, ste definicija pravega prijatelja. Čeprav marsikdo misli, da ste nekoliko preveč resni in dolgočasni, ljudje, ki vas dobro poznajo, vedo, da imate tudi svojo divjo plat.

Sive oči

Vi ste oseba, ki se pogosto sooča z notranjimi strahovi in konflikti. Ravno zaradi tega včasih odpoveste v ključnih situacijah in ne znate sprejeti razumne odločitve. Ne glede na to ste močna oseba, ki stoji za svojimi prepričanji – včasih še preveč. Če imate svetlo sive oči, ste sramežljivi in vase zaprti. Dolgo časa potrebujete, da določeno osebo spustite k sebi. Če ste lastniki temno sivih oči, ste zelo kompleksna oseba. Kdo bi vas razumel. Kot bi se v vas bojevali dve popolnoma različni osebnosti; ena je mirna in prijazna, druga pa divja in neusmiljena. Katera prevladuje, je v veliki meri odvisno od tvojega trenutnega razpoloženja.

NaDlani.si; Foto: Pixabay