• C Novo mesto
  • 23:51
  • Pon, 18.10.2021

Kaj oblika vaše zadnjice pove o vas?

Oblika zadnjice je danes na videz zelo pomembna, še posebej v zabavni industriji. Znane osebnosti, kot so Kim Kardashian, Kylie Jenner, Nicki Minaj in Jennifer Lopez praktično ob vsaki priložnosti na družbenih omrežjih razkazujejo svoje adute. In res je, oblika zadnjice je izjemno pomembna. Ste vedeli, kaj vse lahko oblika in velikost vaše zadnjice povesta o vas ter vašem zdravju?

Zadnjica v obliki črke H

Če je vaša zadnjica bolj kvadratne oblike in nekoliko ploščata (nekateri radi uporabijo izraz oblika črke H), to verjetno pomeni, da imate višje kolke in nekaj več maščobe na ledvenem delu. Posledica tega se kaže kot bolj ploščata zadnjica, ki ni pretirano izrazita. Če želite učvrstiti svojo zadnjico, vam svetujemo, da začnete delati vaje za zadnjico in center telesa, da se znebite odvečne maščobe okoli pasu in natrenirate zadnjico. Je pa res, da je v tem primeru oblika zadnjice v veliki meri zapisana v genskem zapisu.

Okrogla zadnjica

Ta oblika zadnjice velja za eno najbolj privlačnih; zadnjica je polna, okrogla in zapeljiva. Okrogla oblika je dobra in zdrava oblika; zmanjšuje tveganje za razvoj sladkorne bolezni ali srčno-žilnih bolezni. Tudi če se na zgornjem delu zadnjice nabere nekaj odvečne maščobe, s tem ni nič narobe. Če spadate med srečnice z okroglo zadnjico, pa kljub vsemu ne pozabite na redno telovadbo.

Zadnjica v obliki srca ali hruške

Zadnjica v obliki srca oziroma hruške je splošno priznana kot najbolj ženstvena in zaželena oblika zadnjice. Kar se tiče zdravja, je ta oblika zadnjice sicer običajna, v redkih primerih pa je lahko tudi znak za povišan holesterol (zaradi porazdelitve maščobe okoli zadnjice in stegen), ki pa ga povzroča predvsem hormon estrogen.

Zadnjica v obliki črke V

Če je linija med medenico in boki nagnjena navznoter, ima vaša zadnjica obliko črke V. Gre za najpogostejšo obliko zadnjice predvsem pri starejših ženskah, ki so začele izgubljati estrogen. S staranjem se namreč mačoba z zadnjice začne premikati v druge dele telesa, zato postanejo mišice ohlapne. Če imate to obliko zadnjice, se osredotočite na vaje za stegna in zadnjico ter poskrbite za dovolj gibanja na sploh.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels