• C Novo mesto
  • 20:58
  • Sob, 27.11.2021

Kako ohraniti zagorelo polt tudi po dopustu?

Če ste se že vrnili z dopusta in bi radi ohranili nekaj lepe zagorele barve še nekaj časa kot prijeten spomin na brezskrbne dopustniške dni (in seveda zaradi privlačnega videza), upoštevajte spodnje nasvete. Če boste počeli te stvari, se vaša koža ne bo začela luščiti in lupiti tako hitro, posledično pa bo vaš zagorel videz trajal dlje časa.

Vsak dan poskrbite za navlažitev kože

Hidracija kože je na sploh zelo pomembna, če želite zdravo in sijočo kožo, ki ni izsušena. Bolj kot je vaša koža suha, hitreje se bo luščila in hitreje boste izgubili barvo. Če je še nimate, vzpostavite rutino – najbolje zvečer – namažite svoje telo z vlažilno kremo, oljem ali mlekom za telo. Priporočljivo je, da je vaša krema čim bolj naravna, čim manj naparfumirana in da vsebuje čim manj umetnih aditivov. Za vlaženje kože je odlična že aloe vera, ki vaše kože ne bo le navlažila, ampak bo odpravila tudi morebitne izpuščaje, srbečico in pomirila razdražene dele.

Prhajte se s hladno vodo

Vroče prhe so lahko pogubne za vašo zagorelo polt. Na sploh niso priporočljive, saj vroča voda odstranjuje naravna olja na koži, zaradi česar se koža izsuši in se nato začne luščiti. Privoščite si torej hladno ali mlačno prho, poleti je lahko prav osvežujoča. Med prhanjem pa bodite pozorni tudi na to, da kože na svojem telesu ne drgnete preveč agresivno, saj boste tudi s tem odstranjevali vrhnjo plast. Uporabljajte čim bolj naravne in nežne šampone ter mila, šamponirajte le tiste dele telesa, kjer je to zares potrebno, za druge dele telesa zadostuje tudi le voda.

Bodite pozorni, da spijete dovolj vode

Navlažitev kože z raznimi kremami in olji je ena stvar, druga stvar pa je primerna hidracija telesa. Če boste na svoje telo nanašali vsa mogoča olja, vam to ne bo prav nič pomagalo, če boste spili premalo vode. Uživanje dovoljšnje količine vode je poleti tako ali tako izjemnega pomena, poleg tega pa boste s tem vplivali tudi na hdiracijo kože. Priporočamo vam, da pijete čim več navadne vode in če le gre, se izogibajte sladkim pijačam.

Če se odpravite na sonce, imejte s seboj zaščitno kremo z UV faktorjem

Četudi imate podlago in mislite, da vam sončni žarki ne pridejo do živega, vselej uporabljajte zaščitno sončno kremo. Sedaj, ko imate zagorelo polt, lahko posežete po kremi z nižjim faktorjem ali pa na kožo nanesete tudi naravno olje, ki ima UV zaščitni faktor, kot je na primer orehovo ali olivno olje. Vendar če se soncu izpostavljate opoldan, vam kljub temu priporočamo, da se odločite za višji faktor.

NaDlani.si; Foto: Pexels