• C Novo mesto
  • 13:21
  • Sre, 18.05.2022

Kako pogosto bi v resnici morali oprati kavbojke?

Vsak kos oblačila potrebuje ustrezen način nege. Medtem ko nam je kristalno jasno, da je potrebno določena oblačila, kot so spodnje perilo, nogavice, majice, prati zelo pogosto oziroma vsak dan, je marsikdo nekoliko zmeden, ko pride do drugih kosov oblačil, za katere praviloma velja, da jih ne rabimo prati ravno vsak dan. Kavbojke so en primer takšnih kosov oblačil. Če bi vprašali tisoč različnih ljudi, kako pogosto v resnici perejo svoje kavbojke, bi verjetno dobili ogromno različnih odgovorov. Kako pogosto pa jih perete vi? V spodnjem članku preberite nekaj nasvetov modnih strokovnjakov in preverite, ali se že ravnate pčo njihovih priporočilih.

Kako pogosto bi morali oprati kavbojke? Poglejmo, kaj pravijo strokovnjaki.

Modni strokovnjakinji Gwen Whiting in Lindsey Bond, ki sta zaposleni pri The Laundress, menita, da je kavbojke potrebno oprati po približno 10 nošenjih oziroma takrat, ko začnejo oddajati neprijeten vonj.

Nicole Russo, osebna stilistka in soustanoviteljica Let’s Get You, je mnenja, da večina ljudi kavbojke pere prepogosto. Manj kot jih perete, bolje je – še posebej to velja za elastične kavbojke. Prepogosto pranje namreč uničuje material, krajša življenjsko dobo hlač in kvari njihov videz. Ne glede na to, kako pogosto jih perete, pa je pomembno, da jih perete na nizkih temperaturah, pravi.

Modna stilistka Lana Blanc se strinja, da je kavbojke potrebno prati takrat, ko zaznate, da začnejo oddajati neprijeten vonj. Čeprav se morda sliši nekoliko neokusno, je tako optimalno za jeans.

Gladys K. Connelly, ki se sicer ukvarja z modo,  urejanjem in dekoriranjem doma, prriporoča, da se kavbojke pere približno na šest tednov. Če jih perete pogosteje, se bodo hitreje obrabile, izgubile barvo in obliko. Za spletni portal Real Simple je Connellyjeva povedala, da ima prijateljico, ki je priznana modna oblikovalka in svoje kavbojke večkrat opere enkrat na osem mesecev. Morda se sliši bizarno, ampak kavbojke naj bi se prale zelo redko.

Kaj pa menite vi? Ste nad priporočilih strokovnjakov presenečeni ali tudi sami tako perete kavbojke?

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels