• C Novo mesto
  • 04:39
  • Sob, 13.08.2022

Kako vedeti, če ste s partnerjem, ki je pravi za vas?

Začetek partnerske zveze je običajno poln zaljubljenosti, sreče in občutkov pripadnosti, sčasoma pa močna čustva nekoliko zbledijo in zveza se lahko začne ohlajati ali pa postanejo njeni temelji bolj trdni. Vse je odvisno od tega, koliko sta kompatibilna s partnerjem in koliko sta pripravljena vlagati v odnos. Obstaja nekaj splošnih znakov, po katerih lahko presodite, če bi vaša zveza lahko bila tista za celo življenje.

Vajine vrednote se ujemajo

Nemogoče je spoznati človeka, s katerim bi se ujemali v vsem. Pomembno pa je, da se s partnerjem ujemata v tistih glavnih stvareh. Če imata podobne vrednote, podobne želje glede prihodnosti, družine, osebnostne rasti in zdravja, potem ima vajina zveza dober potencial.

Kljub konfliktom ostajata spoštljiva en do drugega

Normalno je, da v dolgotrajnem partnerstvu pride tudi do konfliktov in drugačnih pogledov na situacije. Če sta zmožna drug drugemu svoja stališča predstaviti brez vpitja in kuhanja zamere ter ohranjati spoštljiv odnos in željo najti skupno pot, to kaže na vajino zrelost za grajenje skupne prihodnosti.

Čutita, da si lahko povesta (skoraj) vse

To, koliko smo si z neko osebo blizu, se odraža tudi v tem, koliko smo lahko v njeni družbi res mi, sproščeni in nam ni treba prekrivati nekaterih delov sebe. Če si želite dobro ali slabo novico najprej deliti s svojim partnerjem, če vam je udobno, tudi če vas vidi ranljive, če mu lahko zaupate svoje temne plati in se kljub temu čutite sprejete, potem sta na dobri poti, da bo vajina pravljica trajala večno.

Vsak od vaju ima tudi življenje izven vajinega odnosa

Partnerstvo naj bi bilo zgolj eno od področij v življenju. Zdrav partnerski odnos podpira oba partnerja, da sta lahko še boljši verziji sebe, da se lahko realizirata na drugih področjih in se vedno znova vračata v varen pristan – vajin odnos. Če čutite, da partnerju ni všeč, da nekaj časa preživite s svojimi prijatelji, če ne podpira vaših hobijev in vas ne spodbuja, da sledite svojim sanjam, potem vas bo odnos začel slej kot prej utesnjevati in obremenjevati.

Seksualna privlačnost med vama je živa

Morda metuljčki niso več tako intenzivni kot prve tedne in mesece vajine zveze, vseeno pa čutite privlačnost do svojega partnerja. Všeč vam je, ko se vas dotika, zdi se vam sexy, radi se z njim poljubljate in objemate. Velikokrat je zmanjšanje privlačnosti med partnerjema znak, da imata težave tudi na drugih področjih in da se vajina zveza ohlaja.Brez zadovoljujoče spolnosti bo grajenje zdravega partnerskega odnosa precej težje ali celo nemogoče.

NaDlani.si

kobra