• C Novo mesto
  • 15:12
  • Sob, 04.02.2023

Klevevž ima kopalce tudi pozimi – FOTO

Naravi biseri so vredni obiska v vseh letnih časih. In če ste mislili, da kopalci v naravnih toplicah uživajo le poleti, se krepko motite.

GRIČ PRI KLEVEVŽU – V dolenjskih koncih je vedno lepo – ne glede na to, kako stiska mraz. To je ugotovila tudi blogerka Nina Štajner (blog Kitchy World), ki se je v prvih januarskih dneh namočila v klevevškem bazenu in spretno pozirala za čudovito fotografijo. Bilo je mrzlo, priznava, a tudi zabavno, tako da se bo treba v Klevevž v nekoliko toplejših mesecih še vrniti.

Temperatura termalne vode, ki se kot Klevevška toplica zbira v manjšem bazenčku, je krepko nad 20 stopinj Celzija, a glede na zunanje temperature je bila voda v teh mrzlih dneh gotovo malce hladnejša – in še vseeno toplejša od temperatur zraka.

Nini Štajner zato čestitamo za pogum, pristojne pa ob tej priložnosti pozivamo, da se zganejo in pohitijo z ureditvijo kotička, ki ima res velik turistični potencial. S primernimi ukrepi bi v Klevevž prišlo več ljudi, od česar ne bi imela koristi le občina, temveč tudi okoliški prebivalci, ki bi morda tako lažje prišli do dela.

Pripravila: M. S.
Foto: osebni arhiv