• 17.6C Novo mesto
  • 02:33
  • Pon, 17.06.2019
  • Prijava

Kulinarični namig

Kaki

Kaki je sadež jeseni in nekoč hrana bogov. Je vitaminska bomba, tako bogata z vitamini, minerali, antioksidanti, da jo vsekakor moramo uvrstiti na jedilnik naše jesenske prehrane.

Kakijeva pita

Sestavine za pripravo:

7 mehkih kakijev, 2 dl polnovrednega pšeničnega zdroba, 2 dl sladkorja v prahu, 2 dl bele moke, malo masla za pekač.

Sestavine za preliv: 4 dl sladke smetane, 2 jajci

Priprava:

Najprej zmešamo suhe sestavine: zdrob, sladkor, sol in moko ter zmes presejemo. Pekač namažemo z maslom in na tanko posujemo s polovico zmesi.

Dodamo plast na kolobarje narezanih kakijev in potresemo z drugo polovico zmesi. Na vrhu naj bo plast kakijev. Vse skupaj prelijemo s stepenimi jajci in smetano. Pokrijemo in damo v hladno pečico. Pečemo 45 minut pri 200 stopinj Celzija.

Recept Emilije Pavlič (oddaja Dobro Jutro)