• C Novo mesto
  • 22:24
  • Čet, 05.08.2021

Limonina dieta

Limonina dieta, znana tudi pod imenom dieta z drevesnim sirupom, je ekstremna dieta, pri kateri človek ne sme zaužiti ničesar drugega kot poseben limonin napitek. Limonina dieta je poznana že več kot 50 let, razvita pa je bila z namenom razstrupljanja telesa. Danes je predvsem znana kot dieta za hitro hujšanje.

Poleg tega, da boste z njo izgubili kar nekaj kilogramov, pa limonina dieta obljublja tudi mlajši videz, lajšanje kroničnih bolečin, čiščenje in razstrupljanje telesa, nenazadnje pa tudi dvig energije. In vse to v le 10 dneh.

Limonina dieta, znana tudi pod imenom dieta z drevesnim sirupom.

Kaj lahko jeste? Nič.

Limonina dieta ne dovoli nobene trdne hrane, pa tudi nobenih prehranskih nadomestkov. Vse, kar boste v času diete lahko zaužili, je poseben limonin napitek, ki bo poskrbel, da boste dobili dovolj tekočine in hranilnih snovi. Poleg tega lahko zjutraj spijete še slano vodo, zvečer pa zeliščni odvajalni čaj.

Iz česa je limonin napitek sestavljen?

  • Sveže stisnjen limonin sok
  • Organski javorjev sirup
  • Ščepec kajenske paprike
  • voda

 

Limonina dieta torej zapoveduje, da 10 dni pijete le limonin napitek iz zgoraj omenjenih sestavin. Po 10 dnevih pa zagovorniki te diete svetujejo, da spet počasi preidete na trdo hrano. Začnete pa s sadjem ali zelenjavnimi juhami. S takšno hrano lahko tudi začnete limonino dieto in si s tem olajšate prehod na pitje limoninega napitka.

Limonina dieta in limonin napitek

Kako si pripravite limonin napitek? Nič lažjega. Zmešajte 2 žlici svežega limoninega soka, 2 čajni žlici javorjevega sirupa, 1/10 čajne žličke kajenske paprike in vodo. Napitek je tako pripravljen. Na dan spijte 6 ali več kozarcev tega napitka.

Napisali smo že, da limonina dieta ne dovoljuje nobene druge hrane, saj napitek vsebuje prav vse potrebne hranilne snovi, ki jih bo vaše telo v 10 dnevih potrebovalo.

Limonina dieta je poznana že več kot 50 let, razvita pa je bila z namenom razstrupljanja telesa.

Kako limonina dieta deluje?

Ljudje izgubljajo kilograme, saj je limonina dieta bolj postenje kot dieta, ker napitek vsebuje tako malo kalorij. Zaradi zelo majhnega vnosa kalorij v telo boste shujšali hitreje kot pa, če se boste poslužili kakšne druge diete, ki dovoljuje takšno ali drugačno hrano.

Pripravila: Monika M.