• C Novo mesto
  • 20:25
  • Čet, 30.03.2023

Mirjam Poterbin: kdo je mama slavnega Luke Dončića?

Če je Luka Dončić, trenutno eden izmed najbolj vročih in najbolj spremljanih košarkarjev ameriške lige NBA, aktualno eden izmed najbolj znanih osebnosti, potem lahko vsaj delno to pripišemo tudi ženski, ki ga je rodila. To je Mirjam Poterbin, slovenska podjetnica in nekdanja manekenka, ki se je rodila 7. aprila leta 1974 v Ljubljani.

Mirjam, ki je še dandanes prava lepotica, požanje veliko zanimanja in pozornosti praktično povsod, kjer se pojavi. Ne samo, da je mama našega košarkarskega asa Luke Dončića, Mirjam s svojo navzočnostjo praktično kjerkoli nase povleče vse poglede in žaromete, saj jo zaradi sina in bivšega moža pozna tako slovenska kot tuja javna scena.

Poterbinova trenutno prebiva v Združenih državah Amerike, kamor se je skupaj s svojim zvezdniškim sinom preselila leta 2018. Luka je takrat začel preboj na svetovno košarkarsko (in športno nasploh) sceno, kjer ga je vse od začetka najbolj spodbujala prav njegova mama. Čeprav se je vse začelo zelo obetavno, pa se ime Mirjam Poterbin zadnje čase v javnosti pojavlja iz vse prej kot dobrih razlogov.

Zvezdniška mati in sin sta namreč zadnje čase na bojni nogi, saj naj bi spore glede lastništva znamke pod imenom Luke Dončića prenesla celo v sodne dvorane. Luka svoji mami očita nadzor nad blagovno znamko Luka Dončić 7, katere lastnica je bila po sinovi privolitvi prav Poterbinova. Kot kaže, se njun javni spor za blagovno znamko vendarle počasi rešuje, saj naj bi Luka proti mami že umaknil svoje zahteve in sodne procese.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @mirjampoterbin

Javna izpostavljenost in prepoznavnost Mirjam Poterbin že od njene rane mladosti

Mirjam Poterbin je že navajena, da zaradi svoje lepe in mladostne podobe vzbuja pozornost praktično vsepovsod, kjer se pojavi. Le redki od njenih trenutnih oboževalcev in občudovalcev pa vejo, da je uspešna podjetnica v preteklosti nastopila tudi na izboru za Miss Slovenije. To se je zgodilo leta 1993, ko je bila še danes postavna Poterbinova še mlada plavolaska.

Kot je dejala v enem izmed intervjujev z Zvezdano Mlakar, so ji v tistem času svetovali prijavo na omenjeno lepotno tekmovanje, saj naj bi to blagodejno in pozitivno vplivalo na njeno manekensko kariero. Čeprav ta sicer ni trajala dolgo, je nedvomno v njeno življenje prinesla kar nekaj sprememb in predvsem poznanstev.

Čeprav o njunem zakonu v javnosti praktično ni sledi, je vendarle dejstvo, da se je Mirjam Poterbin še zelo mlada poročila z nekdanjim košarkarjem in trenutnim strokovnim komentatorjem Sašo Dončićem. V njunem sicer kratkem zakonu se jima je rodil sin Luka, ki je danes največji ponos svojih staršev, čeprav bivša zakonca ne ohranjata prijateljskih ali kakršnih koli drugih vezi.

Saša Dončić, ki je bil po pričevanjih mnogih medijev v času sinovega odraščanja za marsikaj prikrajšan, je danes srečen v objemu druge žene in hčerke Tijane, ki se je rodila leta 2017. Mirjam je trenutno v razmerju z znanim slovenskim podjetnikom, nekdanjim hokejistom, voznikom relija in lastnikom podjetja Pixi sladoledi, Borisom Požegom Pixijem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @mirjampoterbin

Od sinove največje oboževalke do nasprotnice v sodni obravnavi

Vse odkar se je Luka Dončić pri svojih rosnih 15. letih odpravil v tujino, kjer se je začela njegova uspešna kariera, ga je z ramo ob rami zmeraj spremljala tudi njegova mama. Tako sta se leta 2014 skupaj preselila v Madrid, kjer se je Luka po začetnem privajanju leta 2016 dokončno prebil na svetovno sceno in s svojim neizmernim talentom požel veliko zanimanja.

Mirjam Poterbin se je skupaj s sinom kasneje preselila tudi v Združene države Amerike, kjer je njegov potencial še toliko bolj odmevno prišel do izraza. Svet je Mirjam poznal kot njegovo največjo podpornico, ki ga je že od malih nog podpirala na njegovi športni poti. A pred kratkim so se stvari začele zapletati, ko sta se mama in sin naenkrat znašla celo na sodišču.

Omenjena dvojica se je znašla na nasprotnih bregovih zaradi lastništva nad blagovno znamko pod imenom našega mladega asa. Znamka pod imenom Luka Doncic 7 je bila v lasti Poterbinove, kateri je še takrat mladoletni Luka predal vsa potrebna pooblastila. Sedaj si je zaželel, da bi imel sam nadzor nad svojo blagovno znamko, s čimer se njegova mama ni strinjala. Dvojica je tako spor reševala celo na sodišču.

Po več kot letu dni trajajočem sporu med mamo in sinom je zadeva pred kratkim vendarle doživela srečen konec, saj naj bi obe strani nekako prišli do skupnega jezika. Zvezdnik Dallas Mavericksov je tako končal bitko s svojo mamo, na katero je pa zaradi omenjene situacije padel črni madež. Njuno zavezništvo in družinske vezi so se po dolgih letih precej zamajale, je pa dejstvo, da si je Luka sedaj po mnogih letih ponovno zelo blizu s svojim očetom, s katerim v preteklosti ni ohranjal prijateljskih vezi.

 

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram