• C Novo mesto
  • 09:19
  • Sre, 29.11.2023

5 frizur za moške, ki jim izpadajo lasje

qlandia krško

Nekateri imajo bolj srečne gene, drugi manj. Skoraj vsak moški pa se enkrat v življenju znajde v situaciji, ko se zazre v ogledalo in ga zaskrbi, kako zelo se je razširila njegova pleša. Kam so izginili vsi lasje? Izpadanje las je nadležen, a zelo pogost pojav, ki se ponavadi pojavi pri moških srednjih let. Pri nekaterih že v zelo mladih letih, redki srečneži pa so tisti, ki imajo goste lase še na stara leta. V resnici pa ni tako zelo pomembno, kakšen volumen las imate, ampak je bolj pomembno, kakšno frizuro nosite. Tudi, če vam lasje močno izpadajo že zelo zgodaj, je situacija povsem rešljiva z ustrezno izbiro frizure. V spodnjem članku preberite, kakšne frizure pomagajo prikriti plešo in so primerne za vse moške, ki se spopadajo s prekomernim izpadanjem las.

Do konca pobrita frizura

Marsikdo, ki ima težave z izpadanjem las, se odloči, da se bo obril do konca. In nekaterim takšna frizura zelo pristaja.

Kratko pobrita frizura

Če niste pristaš gole glave, se lahko določite za britje na zelo kratko frizuro (nekaj milimetrov). Takšna frizura povsem zakrije dejstvo, da vam v določenih predelih morda manjka nekaj las.

Lasje, ki so zabriti le ob straneh

Ta frizura je v današnjem času zelo moderna, zanjo se odločajo tudi moški, ki imajo zelo veliko las. Lahko se odločite za takšen stil frizure, ki je popularen še zlasti med nogometaši, lahko lase na vrhu glave počešete nazaj in dosežete zelo eleganten videz, lahko pa si omislite bolj “hipster” videz in si lase zabrijete ob straneh, na vrhu glave pa počešete naprej.

Lasje, ki so enake dolžine kot vaša brada

Če ste ponosen lastnik brade, lahko “primanjkljaj” las odlično kompenzirate z brado. Poskrbite, da jih pristrižete do enake dolžine, kot je vaša brada. Tako se bodo brada in lasje povezali in zlili v eno, predeli z manj las bodo pa veliko manj opazni.

Razmršena frizura

Plešaste predele na glavi lahko prikrijete tudi z zelo preprosto “fantovsko” frizuro. Za marsikoga je najbolj praktična, saj las ni treba posebej vzdrževati in se truditi za frizuro. Razmršeni lasje še vedno veljajo za eno klasičnih frizur, ki je še posebej všeč nekaterim ženskam.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels