• C Novo mesto
  • 19:55
  • Pon, 06.02.2023

Kako se obleči, da boste izgledali kot zvezdniki?

Ljudje odraščamo misleč, da imamo dober ali pa slab smisel za modo, kot da je to neka dedna lastnost, ki jo podedujemo od naših staršev. In če nimamo dobrega smisla za modo, vržemo puško v koruzo in se počutimo prikrajšani za pomembno prednost do konca našega življenja.

Vendar pa sta naš slog in smisel za modo bolj podobna mišicam kot dednim lastnostim – lahko ju namreč natreniramo in izboljšamo. Vendar pa je za to potrebnega nekaj dela, vztrajnosti in neuspelih poskusov. Z nasveti iz tega članka boste zlahka zgradili dobre temelje za modo, ki jih boste potem nadgrajevali z značilnostmi vašega sloga.

  1. Spoznajte svoj slog

Obstaja na milijone različnih modnih slogov in pomembno je, da najdete takšnega, ki vam najbolj ustreza. Po navadi se najdemo v kombinaciji različnih slogov, ki jih nosijo naši idoli, starejši člani družine ali pa prijatelji. Vedno pa lahko pobrskate po internetu in najdete tisto, kar je za vas najbolj primerno.

  1. Imejte funkcionalno omaro

Vaša omara je eden izmed temeljev do vašega dobrega smisla za modo. Pomembno je, da je prostorna in dobro organizirana. Razvrstite oblačila po letnih časih, barvah, namembnosti in odvrzite tista, ki jih več ne nosite.

  1. Izberite pravo velikost

Ni pomembno, če raje nosite vrečasta ali pa zelo oprijeta oblačila. Poskrbite, da bo oprijeto res oprijeto in da vrečasto ne bo nikjer oprijeto in se tako izognite nehvaležnemu izgledu v oblačilih.

  1. Opazujte in prevzemite

Zagotovo kdaj naletite na fotografijo vaših priljubljenih zvezdnikov in vam je všeč, kako so oblečeni. Poskusite poustvariti njihov videz! Zmeraj se najde podoben kos oblačila, ki bo primeren za vašo postavo, hkrati pa bo tudi cenovno dostopen.

  1. Ne podcenjujte vaših najljubših kosov

Vsi imamo najljubše kavbojke in najljubši pulover, v katerih se počutimo še posebej udobno in sproščeno. Skombinirajte ta dva kosa oblačil z novim drznim topom ali pa novimi škornji in po možnosti dodajte še igrivo torbico. Na ta način boste počasi začeli graditi svoj slog.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Unsplash