• 2.2C Novo mesto
  • 20:32
  • Tor, 19.01.2021

Longines ure trajajo večno

Za tiste, ki imajo strast do luksuznih ur, cenijo kvalitetno izdelavo, predanost švicarskega dela in radi nosijo dobro izdelano uro na svojem zapestju so ure Longines prava izbira. Longines je luksuzna blagovna znamka z več kot 140-letnimi izkušnjami na področju urarstva. Longines je znano švicarsko urarsko podjetje s sedežem v Saint-Imierju v Švici od leta 1832.

Je tudi član skupine Swatch Group Ltd. Sprva je ta luksuzna znamka začela poslovati pod drugačno blagovno znamko, šele leta 1867 je prevzela ime Longines, z ustanovitvijo svoje prve tovarne v južnem St. Imierju, ki je lokalno bolj znano kot Les Longines (“dolgi travniki“). Danes znamka Longines ponuja svoje ure v več kot 150 državah. Zaradi visoko kakovostne izdelave izjemnih ur je Longines dobro znan na področju luksuznih ur. Znani ambasadorji blagovne znamke in lastniki ročnih ur Longines so med drugimi Humphrey Bogart, Audrey Hepburn, Kate Winslet, Harry Connick Jr. ter Aishwarya Rai.

Tudi Albert Einstein je imel v lasti dve Longines uri. Ena se je leta 2008 na dražbi prodala za 596.000 ameriških dolarjev, kar je najdražja Longinesova ura kdajkoli prodana na dražbi, druga Einsteinova ura pa se danes hrani v zgodovinskem muzeju Bern v Švici. Znamka že več kot 100 let vztrajno gradi močne odnose z različnimi športnimi organizacijami, dogodki in ekipami po svetu. Tako je danes Longines imenovan za uradnega merilnika časa in partnerja športnih tekmovanj po vsem svetu, vključno z Svetovnim pokalom v alpskem smučanju FIS, Odprtim prvenstvom Francije in Svetovnim prvenstvom v gimnastiki.

Longines ure nudijo moške in ženske modele

Zakaj izbrati uro Longines

Od leta 1832 Longines ohranja kakovost, zapuščino in dediščino. Podjetje je poskrbelo, da so njegovi modeli ur posodobljeni glede na spreminjajoče se zahteve trga in nove tehnologije. Longines je znan po izdelavi ur, ki so napredne za njihovo starost oziroma njihov čas. Z leti je Longines izdal več ur z naprednimi funkcijami, kot so samodejni kronograf, datumsko okno, prikaz rezerve baterije, prikaz koledarja in na nekaterih modelih celo lunine faze. Novejše izdaje so na voljo tudi iz nerjavečega jekla in trakovi iz pravega usnja, nekatere avtomatske različice pa imajo velike hindujsko-arabske številke. Ob funkcionalnosti pa nekatere kolekcije ohranjajo senzacionalen klasičen dizajn. Luksuzne ure Longines imajo neverjetno vrednost, ki se skozi čas tudi povečuje, seveda odvisno od modela. V nasprotju s tem, da bi svoj denar porabili za garderobo, ki kmalu ne bo več v modi, je nakup ure Longines lahko pametna naložba.

Za dolgoročno investicijo je odlična izbira ura Longines Conquest V.H.P. Ta ura ima kremenčevo gibanje zelo visoke natančnosti in večni koledar, kar pomeni, da se datum samodejno nastavni glede na dolžino mesecev in prestopna leta. Ob tem pa Longines Conquest V.H.P. ponuja funkcijo “magic crown“, ki omogoča, da se čas nastavi na tradicionalen način. Baterija ure je tako trpežna, da lahko traja neverjetnih pet let. Ne samo to, ampak ko ni dovolj energije, da bi ura natančno delovala, se kazalci samodejno preklopijo v stanje spanja ob 12-urnem položaju. Ta luksuzna ura je izdelana iz visoko kakovostnega nerjavečega jekla, ki je na voljo v različnih velikostih. Prav tako je popolna nočna ura, saj ima črn ogljikov številčni gumb in devet črtnih indeksov obdelanih s Super-Lumi-Novo. Poleg tega je do 50 metrov globine odporna na vodo.

Longines ure imajo visoko kakovostne materiale

Longines ure so izdelane iz visoko kakovostnih materialov. Tako je na primer ura Longines La Grande Classique izdelana iz zlata, je avtomatska in ima prikaz datuma. Ure Longines imajo na stotine manjših sestavnih delov, ki so narejeni z izjemno švicarsko natančnostjo, da zagotavljajo brezhibno delovanje. Za doseganje vrhunskih zmogljivosti ur, izdelovalci Longines uporabljajo visoko kakovostne materiale, kot so 18 karatno zlato, ogljikova vlakna, sintetični safirski kristal in čisto usnje. Med visokokavostne ure sodi Longines La Grande Classique z belim gumbom, ki je opremljen z 18 karatnim ohišjem iz roza zlata. Ta ura ima neverjeten slog, ki je plod dolgoletnih inovacij in oblikovanja. Njen elastičen usnjen pas in 18 karatno zlato ohišje dajeta uporabniku občutek elegance in prefinjenosti. Poleg tega je ura vsestranska, saj je popoln kos nakita tako za ženske kot za moške.

Klasična Longines ura

Za zagotavljanje visoke natančnosti ima ura Longines La Grande Classique kremenčevo gibanje. Prav tako je sestavljena iz trpežnega safirnega kristala, ki je odporen proti praskam in omogoča enostavno branje ure, podnevi ali ponoči. Njena bela številčnica vsebuje svetleče črne rimske številke, kazalce in oznake ure, ki dopolnjujejo celoten dizajn ure in je odporna na vodo do 30 metrov globine. La Grande Classique lahko ob pravilni negi in vzdrževanju traja celo življenje in postane del družinske zapuščine. Vse ure Longines so izdelane ročno in ohranjajo ravnovesje med tradicionalnimi tehnikami in sodobnimi tehnološkimi inovacijami. Kot takšne, v primerjavi z drugimi urami, že dolgo veljajo za vrhunske ure. Izdelane so tako, da trajajo. Vsak model ure gre skozi inšpekcijski pregled kakovosti, preden se na uro prilepi nalepka. Metode uporabljene pri izdelavi ur zagotavljajo natančnost in dolgo življenjsko dobo.

Priljubljene Longines kolekcije

Avtomatični modeli Longines Record kolekcije združujejo klasično eleganco in odličnost. Kolekcija ima gibanje z enotnim kristalnim vzmetnim silikonskim ravnovesjem in je kot prva s strani švicarskega uradnega inštituta za testiranje kronometrov (COSC), potrjena kot “kronometer“. Sodobno eleganco in dolgotrajni slog sestavlja kolekcija Longines DolceVita, ki ima paleto ur za moške in ženske s klasično pravokotno obliko in tradicionalnim pasom. Vsi modeli iz kolekcije so primerni dodatek k poslovni obleki ali večerni toaleti. Športne ure Longines Conquest Range so dokaz bogate dediščine blagovne znamke v športnem merjenju časa. Od moške ure Chronograph do ženskega diamantnega kremenčevega modela je vsak model izdelan z natančnostjo, inovativnostjo in zanesljivostjo. Kolekcija je narejena iz najkakovostnejših materialov in najsodobnejše tehnologije za zagotavljanje najvišje stopnje natančnosti in udobja. Kolekcija Longines Heritage uteleša bogato tradicijo in kulturo te vodilne blagovne znamke.

V kolekciji so združeni slog, tradicija in natančnost, kar uram zagotovi brezčasnost. Izdelana za potapljače kolekcija HydroConquest zagotavlja učinkovito delovanje v vodi. Njen visokotehnološki mehanizem, udoben jermen in izjemna vodoodpornost, naredijo uro idealno za vsa opravila povezana s potapljanjem. Vsak model v kolekciji Longines La Grande Classique ob vizualni privlačnosti vsebuje švicarsko kremenčevo gibanje, ki zagotavlja natančno merjenje časa. Impresiven sloves je dobila tudi kolekcija Master. Kolekcija obsega paleto stilov – od presenetljivega 40-milimetrskega kronografa do samodejne ročne ure za ženske. Celotna kolekcija se ponaša z izpopolnjenostjo tako po videzu kot po dizajnu. Leta 2012 je Longines ob svojem rojstnem dnevu predstavil kolekcijo, ki se v celoti posveča impresivni dediščini znamke. Kolekcija Saint-Imier je elegantna, natančno in izdelana za doseganje najboljše učinkovitosti. Kolekcija kaže zakaj je znamka Longines že od svoje ustanovitve dobila svetovno prepoznavnost.

Avtor: Ana Nikolić

Vir slik: Pixabay