• C Novo mesto
  • 04:10
  • Sob, 13.08.2022

Najden pes, zraven njega pa ganljivo sporočilo

Konec lanskega leta so v Mehiki našli zapuščenega psa, ki ga je prejšnji lastnik privezal na leseno klop. Šlo je za 7-mesečnega mladička, mešančka z zlatim prinašalcem. Poleg njega je bil najden rokopis, v katerem je pisalo:

“Zelo me boli, ker sem psa pustil tukaj, vendar sem se tako odločil zato, ker ga je moja družina trpinčila in bi me vedno bolelo, če bi ga gledal v takem stanju. Če berete to sporočilo in se dotakne vašega srca, ga posvojite in dobro poskrbite zanj. Če ne, pustite ta zapis tukaj, kjer ste ga našli. Tako ga bodo lahko prebrali drugi in morda se bo kdo od njih odločil, da ga posvoji.”

Sprva kazal znake agresije, nato je postal zaupljiv do ljudi

Marcela Goldberg, vodja lokalnega zavetišča je prišla na prizorišče, ko so ji drugi povedali za zapuščenega psa. Po pregledu psa je ugotovila, da je ta sicer v dobri fizični formi, a se vidi, da je že nekaj časa brez hrane in vode. Mimoidoči so skušali psu pomagati, vendar so mu lahko hrano in vodo ponudili zgolj s pomočjo dolge palice. Pes je bil namreč živčen in je hotel ugrizniti vsakega, ki se mu je približal.

Psu so dali ime Boston. Takoj ko so ga odvezali in prevzeli skrb zanj, se je sprostil in znaki agresije so začeli popuščati. Tako je pustil ljudem, da so se ga dotaknili in ga pobožali.

Pripravila: P.K.