• 13.73C Novo mesto
  • 18:23
  • Sob, 24.10.2020

Najstarejši par, ki je kdaj zaprosil za ločitev, je bil star 99 let, ona pa 96 let

Danes obstajajo bolj bizarni primeri kot še nikoli doslej, ljudje starejši od 80 let, se odločajo za ločitev, da bi lahko začeli novo življenje. V večini primerov pa ločitev iščejo prav ženske.

Nekaj ​​dni pred božičem 2011 je dedek iz Italije Antonio C. (99) pregledoval star predalnik in pod plastjo prahu našel pisma. Začel jih je brati in spoznal, da ima njegova žena Rosa (96) ljubimca. Njena afera se je zgodila skoraj 60 let prej, toda Antonio je takoj, ko je to ugotovil, popolnoma ponorel.

Poklical je ženo, ji pokazal pisma, ona pa je takoj vse v solzah priznala. Molila je za odpuščanje, on pa je bil neizprosen – odpuščanja ni! Po 77 letih zakona, v katerem sta dobila pet otrok, ducat vnukov in enega pravnuka, je neizprosno vložil zahtevo za ločitev.

Ločitev je vložil kmalu po odkritju Rosine nezvestobe.

Antonio in Rosa sta se poročila v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Bil je rojen na Sardiniji in je bil poveljnik karabinjerjev v njenem rodnem Neaplju.

Potem ko je njuna zgodba končala v lokalnih časopisih in pozneje še povsod drugod po državi, je italijanska vlada leta 2015 revidirala postopek ločitve, tako da je čakalno dobo za nesporne primere skrajšala s treh na šest mesecev.

Zdelo se je, da so mnogi starejši zakonski pari to z nestrpnostjo čakali, saj se je število zahtevkov za ločitev v starostni skupini nad 65 let bistveno povečalo. Na primer, 90-letni moški je vložil zahtevo za ločitev, da bi se lahko poročil z 30 let mlajšo žensko, ki jo je ravnokar spoznal.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

“Danes obstajajo ločitveni primeri, ki še nikoli doslej niso obstajali. Ljudje, starejši od 80 let, od svojih dolgoletnih partnerjev zahtevajo ločitev, da bi lahko začeli novo življenje. V večini primerov postopek za ločitev vložijo Italijanke, starejše od 65 let”, je leta 2015 za Il Messaggero dejal Gian Ettore Gassani, predsednik in ustanovitelj Italijanske akademije zakonskih odvetnikov.

Antonio in Rosa sta postala najstarejši zakonski par, ki je kdajkoli zaprosil za ločitev. Pred njimi je rekord držal par iz Velike Britanije. Bertie in Jessie Wood sta se ločila leta 2009 po 36 letih zakona.

Takrat sta bila stara 98 let. Zanjo in zanj je bil to drugi zakon. Bertie je umrl eno leto po končani ločitvi, tik pred 99. rojstnim dnevom, poroča The Vintage News.

 

Pripravila: N.P., Foto: Pexels