• C Novo mesto
  • 00:06
  • Pon, 20.03.2023

Največ ljudi najpogosteje vara iz tega razloga

Če izveste, da vas je partner prevaral, vas to lahko močno prizadene. Jezni ste, počutite se razvrednoteno, zmedeno se sprašujete, kaj ste storili narobe. Ponavadi sta za to, da zveza ne funkcionira, kriva oba. Nikar ne mislite, da ste krivi samo vi, ker si je partner privoščil skok čez plot. Razlogov je lahko ogromno, danes pa bomo izpostavili najpogostejše razloge, zakaj se ljudje odločijo, da bodo prevarali svojega partnerja.

Vaš partner vas ne ljubi več

Ljudje pogosto vztrajajo v zvezah, ki niti slučajno ne funkcionirajo. Obstaja veliko parov, kjer so čustva zbledela enostransko ali obojestransko, vendar par še vedno vztraja pri skupnem življenju. Včasih zaradi družbenih pritiskov in okolice, včasih zaradi udobja ali strahu pred spremembo. Ko eden od partnerjev ne ljubi več drugega, lahko zelo hitro pride do varanja.

Vaš partner se počuti zapostavljenega v zvezi

V eni od raziskav je več sodelujočih, ki so že vsaj enkrat v življenju prevarali svojega partnerja, priznalo, da so pri ljubimcu/ljubimki našli nekaj, kar doma nimajo. Marsikdo se v dolgotrajnem razmerju počuti zapostavljenega, manjvrednega. Ko spozna nekoga drugega, se zdi, da je ponovno oživel – v ljubimcu išče samopotrditev. Ravno zaradi tega je odkrita komunikacija med partnerjema še toliko bolj pomembna.

Vaš partner je jezen ali se vam želi maščevati

Veliko prevar se zgodi tudi v afektu. Če je vaš partner pretirano ljubosumen ali pa upravičeno jezen na vas, ker ste bili morda vi tisti, ki ste ga prvi prevarali ali kakorkoli drugače prizadeli, je možno, da se bo zatekel k varanju ravno zato, da se vam maščuje.

Vaš partner ima slabo samopodobo

Nekateri ljudje v ljubimcih oziroma ljubimkah iščejo potrditev. Ko so z njimi, se počutijo zaželene, kar jim dviguje samozavest. S tem, ko se dobivajo z več ralzičnimi osebami, si izboljšujejo samopodobo in sami sebe prepričujejo, kako privlačni in prijetni so.

Vašega partnerja je strah resne zveze

Nekateri ljudje pač niso zreli za resne zveze. Marsikdo se boji česa resnega, marsikomu to v resnici sploh ni v interesu. Takšni ljudje se pogosto zatečejo k varanju, saj se v tem, da so zvesti le eni osebi, počutijo ujeto in nesvobodno.

Vašemu partnerju je dolgčas ali pa si želi ekperimentirati

Nič ni narobe s tem, ko si nekdo želi preizkušati nove stvari – tudi v spolnosti. V zdravem razmerju je zrela komunikacija ključen del razmerja. Če pa eden od partnerjev ne upa zaupati svojih občutkov in želja drugemu partnerju, lahko to privede do različnih težav. Tudi do varanja.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels